The Malaysia Post

Machi Didi Andrew Chou memohon maaf kerana menceroboh ruang peribadi wanita, menyalahkannya dalam episod manik

Ahli kumpulan hip hop Taiwan Machi, Andrew Chou telah memohon maaf selepas klip muncul dalam talian yang menunjukkan dia menceroboh ruang peribadi seorang wanita.

Menerusi Instagramnya, lelaki berusia 32 tahun itu mengesahkan bahawa dia adalah dia dalam klip lima minit yang diambil di kedai rambut palsu di Taiwan dan menyalahkan kelakuan tidak menentunya dalam episod manik.

“Sejujurnya, saya tidak pernah tahu cara mengendalikan tekanan dan kekecewaan. Akibatnya, saya telah berada di bawah tekanan yang hebat untuk jangka masa yang lama, dan saya tidak menghadapi isu ini dengan baik. Saya hanya berasa lemah, tertekan, dan tidak dapat mengumpulkan tenaga,” tulisnya.

Dia kemudian menjelaskan bahawa dia bukan dirinya yang biasa, kerana dia baru sahaja menerima berita bahawa ahli keluarga telah dimasukkan ke hospital dan sakit teruk di AS.

Lebih memburukkan keadaan

komputer peribadinya telah digodam dan semua data peribadinya telah dipadamkan.

Akaun YouTube rasmi Chou juga telah diharamkan, dan dia juga kehilangan akses kepada akaun pelaburannya yang mengandungi bukan sahaja dana peribadinya, tetapi wang yang telah diamanahkan kepadanya oleh keluarga dan rakan-rakan.

Ini mengakibatkan dia tidak tidur lebih seminggu sebelum kejadian malang itu.

Selepas keadaannya stabil, dia dibawa ke doktor untuk pemeriksaan di mana dia telah didiagnosis mengalami episod manik berikutan tekanan dan trauma yang terkumpul.

Chou berkata dia hampir tidak ingat apa yang berlaku di kedai rambut palsu kecuali teringat rasa dahaga yang teramat dan perlu minum air.

“Saya sangat menyesal kerana menakutkannya dengan menghulurkan tangan saya ke arahnya.

“Selepas saya duduk dan minum air, saya terus keluar dari kedai. Namun, selepas melihat video tersebut, saya takut dengan tindakan saya sendiri.

“Saya amat, amat, minta maaf kerana menakutkannya. Pada masa yang sama, saya sangat bersyukur kerana dia sudi memberi saya segelas air ketika saya tidak berada dalam keadaan yang betul, dan memerlukan bantuan.”

Dia berharap dengan penjelasan itu, spekulasi mengenai tindakannya pada hari itu akan berhenti kerana dia langsung tidak berniat jahat.

Baca Lagi | Machi Didi Andrew Chou memohon maaf kerana menceroboh ruang peribadi wanita, menyalahkannya dalam episod manik

Sebelum kenyataan Chou, wanita itu telah berkongsi di media sosialnya bahawa kejadian itu berlaku pada 16 Julai, 8 hari dilaporkan.

Dia memutuskan untuk menyiarkan video itu di media sosial kerana dia mengesyaki lelaki itu seorang tokoh masyarakat.

Read Previous

Kes penghinaan Lokman Adam kerana memanggil pegawai polis ‘bodoh’ ditangguhkan selepas timbalan pendakwa raya dijatuhkan kerana Covid-19

Read Next

Ketua BAM Norza memuji persembahan baik Tze Yong menentang Srikanth selepas pingat emas pasukan campuran Komanwel

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.