The Malaysia Post

Lazada Malaysia dalam prestasi memecahkan rekod sepanjang 12.12 Grand Sale

Lazada Malaysia telah mencapai satu lagi prestasi yang mencatat rekod semasa Jualan Akhir Tahun 12.12, melebihi penjualan sepanjang tahun sebelumnya dalam masa kurang dari 12 jam.

Ketua Pegawai Eksekutifnya Leo Chow berkata, pembeli membeli hampir 100 peratus lebih banyak dari mainan dan permainan, sukan dan di luar rumah, dan kategori telefon bimbit dan tablet daripada tahun lalu ketika rakyat Malaysia bersiap sedia untuk musim pemberian dan resolusi Tahun Baru mereka.

“Dalam masa-masa ekonomi yang sukar ini, kami bertujuan untuk memberikan kembali kepada masyarakat tempatan pembeli, jenama dan penjual melalui penjualan 12.12 baru-baru ini.

“Kami gembira dapat membantu pembeli menjimatkan dan menambah wang mereka, sambil membolehkan pedagang kami bangkit melalui pertumbuhan ekonomi digital yang terus meningkat,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Jualan akhir tahun juga merupakan petunjuk kejayaan migrasi digital untuk perniagaan di Malaysia.

Menurut Chow, hampir 80 peratus lebih banyak jenama LazMall tempatan dan penjual PKS (perusahaan kecil dan sederhana) mengambil bahagian dalam 12.12 Lazada Malaysia tahun ini, sedangkan jumlah pedagang tempatan, baik untuk jenama dan penjual, yang menghasilkan penjualan dalam talian juga meningkat lebih 80 peratus tahun ke tahun.

“Ini menunjukkan bahawa bukan sahaja lebih banyak jenama dan penjual masuk ke platform eCommerce kami, tetapi juga bahawa perniagaan telah memanfaatkan penyelesaian eCommerce kami dengan lebih baik untuk mencapai penjualan dalam talian, seperti melalui alat Carian dan Afiliasi Tajaan kami.

Baca Lagi | Bung Moktar dilantik sebagai pemangku presiden SAFA

“Komitmen kami melampaui hanya penggunaan digital, tetapi juga untuk mendukung transformasi digital pengusaha dari hujung ke ujung dari penglibatan pelanggan ke penukaran,” kata Chow.

Penjual tempatan yang berprestasi tinggi menggunakan alat Carian Tajaan semasa penjualan 12.12 Lazada Malaysia menyaksikan pulangan pelaburan (ROI) sehingga RM1,000 untuk setiap RM1 yang dibelanjakan, sementara fungsi Gabungan Ditaja secara langsung menyumbang kepada 100 peratus penjualan untuk lebih dari 600 penjual.

Antara alat lain yang ditawarkan dalam penyelesaian eCommerce Lazada pada 12.12 baru-baru ini termasuk live streaming dan LazGames dalam aplikasi – dua ciri Shoppertainment perintisnya.

“Kejayaan Lazada 12.12 Grand-Year End Sale di Malaysia dikaitkan dengan populasi tempatan yang semakin digital, di mana membeli-belah dalam talian telah menjadi fenomena budaya yang meluas yang diterapkan dalam gaya hidup sehari-hari yang baru di negara ini,” kata Chow.

Kepercayaan yang semakin meningkat di kalangan pengguna Malaysia terhadap eCommerce dibuktikan dengan peningkatan purata 40% dari tahun ke tahun dalam nilai tambah nilai di Lazada Wallet mereka. Dengan rakyat Malaysia menjadi lebih yakin untuk menggunakan penyelesaian pembayaran digital untuk membeli-belah dalam talian dan gaya hidup harian mereka, momentum pertumbuhan eCommerce pada tahun 2021 dijangka berterusan.

Read Previous

Agong ke Abu Dhabi untuk lawatan khas lima hari

Read Next

Anime ‘Demon Slayer’ ditetapkan untuk menjatuhkan Ghibli klasik untuk mahkota box office Jepun

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.