The Malaysia Post

Laporan: Penyanyi India Krishnakumar Kunnath, yang dikenali sebagai KK, meninggal dunia

Penyanyi bintang Bollywood Krishnakumar Kunnath, lebih dikenali sebagai KK, meninggal dunia akibat serangan jantung pada usia 53 tahun selepas konsert pada Selasa, media India melaporkan, menyebabkan banjir penghormatan daripada peminat termasuk Perdana Menteri Narendra Modi.

“Lagu-lagunya mencerminkan pelbagai emosi yang menyentuh hati orang ramai dari semua peringkat umur,” kata Modi di Twitter.

“Kami akan sentiasa mengingatinya menerusi lagu-lagunya. Takziah kepada keluarga dan peminatnya,” tulis Modi.

KK berasa tidak sihat semasa membuat persembahan di konsert di Kolkata, menurut Times of India dan media tempatan yang lain.

Dia dikejarkan ke hospital dari hotelnya sekitar 10:30 malam waktu tempatan, di mana doktor mengesahkannya meninggal dunia, lapor akhbar itu.

Dilahirkan di Delhi, penyanyi serba boleh itu merakam lagu dalam bahasa Hindi, Tamil, Telugu, Kannada, Malayalam, Marathi dan Bengali, antara bahasa lain.

Lagu popular KK dari tahun 2000-an termasuk Dola Re Dola daripada filem Devdas dan Khuda Jaane daripada Bachna Ae Haseeno. Sebagai penyanyi main balik, lagu-lagunya telah dialih suara sebagai filem, dengan pelakon-pelakonnya turut sama.

Baca Lagi | Laporan: Penyanyi India Krishnakumar Kunnath, yang dikenali sebagai KK, meninggal dunia

Peminat pergi ke laman Instagram KK untuk memberi penghormatan, di mana gambar KK menyanyi di hadapan orang ramai yang meraung-raung disiarkan pada awal hari itu disertakan dengan kapsyen “Gig berdenyut malam ini di Nazrul Mancha … Love you all.” “Rehatlah dengan tenang legenda, anda akan sentiasa di hati kami,” tulis seorang pengguna.

“Awak pergi terlalu cepat!!!!!!” komen yang lain. — AFP

Read Previous

Presiden Zelenskiy: Ketua penentangan Ukraine

Read Next

Khairy: Malaysia perlu menyemak tiga faktor utama seperti kesihatan awam sebelum mempertimbangkan pilihan raya umum

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.