The Malaysia Post

Laporan: Kyrgios menuntut pemecatan serangan kerana kesihatan mental

Pemecatan Pertuduhan Serangan

Bintang tenis Nick Kyrgios akan berusaha agar tuduhan serangan terhadapnya ditolak atas alasan kesihatan mental, lapor media Australia Selasa.

Peguam Kyrgios hadir untuknya pada perbicaraan di mahkamah majistret Canberra, di mana pemain Australia itu menghadapi tuduhan serangan biasa.

Finalis Wimbledon berusia 27 tahun itu, yang tidak perlu hadir untuk pendengaran sebahagian besar pentadbiran, berada di Tokyo untuk mengambil bahagian dalam Terbuka Jepun.

Peguamnya, Michael Kukulies-Smith, memohon penangguhan bagi memberi masa untuk penilaian kesihatan mental dijalankan, menurut media termasuk penyiar awam ABC dan Sydney Morning Herald.

Isu Kesihatan Mental

Kukulies-Smith berkata, isu kesihatan mental anak guamnya sudah diketahui umum dan dia akan berusaha agar pertuduhan itu ditolak pada tarikh kemudian, kata mereka.

Pemain nombor 20 dunia itu, pada kejohanan pertamanya sejak tewas pada suku akhir Terbuka AS bulan lalu, berkata pada hari Isnin bahawa dia telah menangani kes itu “berbulan-bulan” dan mengambilnya “hari demi hari”.

“Hanya banyak yang boleh saya kawal dan saya mengambil semua langkah dan menanganinya di luar gelanggang,” Kyrgios, salah seorang pemain tenis yang paling polarisasi, memberitahu pemberita di Tokyo.

“Saya hanya boleh melakukan apa yang saya mampu dan saya di sini di Tokyo dan hanya cuba bermain tenis yang bagus, meneruskan momentum itu dan hanya cuba melakukan tugas saya — dan itu bermain tenis, bermain dengan baik. Itu sahaja.”

Kyrgios mungkin akan hadir sendiri apabila perbicaraan kembali ke mahkamah.

Perbicaraan seterusnya mengenai perkara itu dijadualkan pada 3 Februari.

Baca lagi | Tumpuan usaha menyelamatkan mangsa penipuan pekerjaan warga Malaysia yang terkandas di luar negara di Dewan Rakyat hari ini

Baca lagi | Kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun maut di Johor selepas didakwa didera rakan bapanya, pembantu rumah warga asing

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Tumpuan usaha menyelamatkan mangsa penipuan pekerjaan warga Malaysia yang terkandas di luar negara di Dewan Rakyat hari ini

Read Next

‘Superman’ dan memorabilia superstar bernilai £11 juta untuk dilelong

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.