The Malaysia Post

KPN: Wanita yang diculik di Tumpat diselamatkan, dibawa pulang dari Thailand

Penculikan Ejen Produk Kosmetik

Ejen produk kosmetik yang diculik di rumahnya di Tumpat, Kelantan pada 13 Sept lepas telah selamat diselamatkan dan dibawa pulang ke rumah semalam.

Ketua Polis Negara Tan Sri Acryl Sani Abdullah Sani dalam satu kenyataan malam tadi berkata, mangsa diselamatkan dengan bantuan dan perkongsian maklumat antara Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Polis Diraja Thailand yang berjaya mengesan kehadiran mangsa dalam negara.

Beliau berkata PDRM mengucapkan terima kasih kepada rakan sejawatan mereka dari Thailand dan kedutaan Malaysia di negara ini atas bantuan dan bantuan dalam usaha menyelamatkan mangsa.

Menurutnya, tujuh lelaki tempatan ditahan di sekitar Kelantan, Selangor dan Kuala Lumpur bagi memudahkan siasatan kes itu dan disiasat mengikut Seksyen 3(1) Akta Penculikan 1961.

Acryl Sani berkata, kenderaan yang dipercayai digunakan untuk menculik mangsa turut dirampas.

Dalam kejadian 13 Sept lalu, seorang wanita berusia 36 tahun diculik beberapa lelaki dari rumahnya di Kampung Semat Jal, Tumpat kira-kira jam 5.10 petang.

Mangsa disyaki diseludup keluar negara melalui jeti haram di Kuala Jambu, Tumpat selepas kereta yang digunakan suspek dikesan.

Baca Lagi | Mengapakah ed seks penting untuk membendung penyalahgunaan dalam talian? Pakar menunjukkan pembelajaran tentang persetujuan, mengiktiraf eksploitasi

Baca Lagi | Ahli politik Malaysia di mahkamah sejak 2018: Di mana mereka sekarang?

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Mengapakah ed seks penting untuk membendung penyalahgunaan dalam talian? Pakar menunjukkan pembelajaran tentang persetujuan, mengiktiraf eksploitasi

Read Next

Djokovic membuat kemenangan kembali ke aksi ATP di Tel Aviv

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.