The Malaysia Post

Konsert Senandung Malam – Payung Teduh X Sore: Penampilan Istimewa Bersama Noh Salleh, Ernie Zakri, Atilia Haron dan Ramai Lagi

Kuala Lumpur, 29 September 2023 – Konsert Senandung Malam yang dinanti-nantikan – Payung Teduh X Sore (Setengah Lima Menuju Senja) akan memukau peminat muzik Malaysia pada 30 September ini di Mega Star Arena, Kuala Lumpur. Acara ini tidak hanya akan memaparkan bakat Payung Teduh dan Sore yang luar biasa, tetapi juga akan menampilkan penyanyi-penyanyi terkenal negara, seperti Noh Salleh, Ernie Zakri, dan Atilia Haron.

Noh Salleh dan Kepentingan Duet Bersama Sore

Noh Salleh, seorang rockers terkenal yang telah menorehkan namanya dalam industri muzik Malaysia, akan memukau penonton dengan persembahan duet bersama kumpulan Sore. Mereka akan membawakan lagu-lagu seperti “Musim Ujan” dari album Sorealist, serta satu lagi lagu rahsia yang pastinya akan menjadi kejutan istimewa untuk peminat-peminat muzik.

Keputusan untuk memilih Noh Salleh sebagai rakan duet oleh kumpulan Sore adalah disebabkan oleh hubungan dekat mereka dalam dunia muzik. Muzik Noh Salleh seolah-olah serupa dengan muzik kumpulan Sore, menjadikan kerjasama ini amat dihargai dalam industri muzik Malaysia.

Baca lagi | Vokalis Hujan, Noh Salleh Perkenal Tunang Seminggu Sebelum Perkahwinan

Ernie Zakri: Artis Tempatan Pertama Duet dengan Payung Teduh

Ernie Zakri, dengan karakter suara yang kena dengan tema dan lagu-lagu yang akan dibawakan pada malam konsert, adalah artis tempatan pertama yang dipilih untuk duet bersama Payung Teduh. Dia akan membawakan dua lagu Payung Teduh secara duet, sesuatu yang tidak pernah dihadirkan secara langsung di Malaysia sebelum ini. Ini juga merupakan persembahan duet pertama antara Payung Teduh dan artis tempatan, menambahkan keunikan kepada acara ini.

Atilia Haron: Artis Tempatan Kedua Duet Bersama Sore

Atilia Haron adalah artis tempatan kedua yang dipilih oleh kumpulan Sore untuk menjadi rakan duet. Dia akan membawakan dua lagu pada malam konsert, tetapi lagu-lagu yang akan dipilih masih dirahsiakan. Keputusan ini telah membuatkan peminat-peminatnya dan peminat Sore teruja, dan diharapkan akan menambah kehangatan Konsert Senandung Malam – Payung Teduh X Sore.

Jualan Tiket Meningkat

Menurut penganjur Neptunes Present, Nabila Huda, tiket untuk konsert ini telah terjual hampir 50 peratus sejak pelancaran jualan pada 25 Ogos lalu. Meskipun jualan tiket masih berlanjutan, kehangatan acara yang dijangka menyebabkan tiket mungkin akan habis terjual dengan cepat.

Baca lagi | 5 Band Malaysia Teratas Yang Anda Perlu Tahu

Agal Muzik Ensemble Menyertai Acara

Sore dan Payung Teduh akan turut ditemani oleh Agal Muzik Ensemble, seorang kumpulan pemuzik orkestra tempatan yang akan memberikan sentuhan unik kepada persembahan pada 30 September ini.

Payung Teduh dan Sore: Bakat Muzik Terkenal

Payung Teduh terkenal dengan lagu-lagu seperti “Akad” dan “Menuju Senja,” sementara Sore dikenali dengan lagu-lagu seperti “Pergi Tanpa Pesan,” “Setengah Lima,” dan “Mata Berdebu.” Kombinasi bakat dua kumpulan ini dengan penyanyi-penyanyi terkenal Malaysia akan menjadikan konsert ini satu pengalaman muzik yang tidak boleh dilewatkan.

Tempah Tiket Anda Hari Ini

Tiket untuk Konsert Senandung Malam – Payung Teduh X Sore boleh didapati menerusi laman web myticketempire. Anda juga boleh memilih untuk membuat pembelian tiket secara ansuran melalui Atome. Pastikan anda tidak terlepas peluang untuk menyaksikan acara muzik terhebat ini di Kuala Lumpur pada 30 September ini.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Polis Hong Kong Buru Ibu Kepada Budak Perempuan yang Tertelan Dadah

Read Next

Ciri-ciri Baru ChatGPT yang Menarik: Melihat dan Bercakap!

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.