The Malaysia Post

Ketua Pemuda PAS menggelar Zahid ‘ahli sihir’ yang boleh menyembuhkan dirinya sendiri secara ajaib

Ahli Parlimen Pasir Mas Ahmad Fadhli Shaari hari ini membela Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang berhubung kenyataan Presiden Umno Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

Ahmad Fadhli – yang juga Ketua Pemuda PAS – menyifatkan partinya sentiasa mengambil sikap berkecuali dan tidak membalas serangan Umno setiap kali kedua-dua parti itu bertembung antara satu sama lain, tetapi tidak boleh lagi berdiam diri apabila presidennya dihina Ahmad Zahid. .

“Terdapat kenyataan Umno Terengganu dan Kelantan sejak dua tahun lalu, tetapi tiada Pemuda PAS menyahut cabaran itu, kerana ia hanya akan mencurah minyak ke dalam api, kerana ramai dalam kepimpinan Umno tahu menilai erti kata sepakat. .

“Tetapi pabila presiden kita menjawab metafora seorang veteran Umno yang menyifatkan PAS cuba mengajar itik berenang, dia hanya menjawab bahawa kita membantu ‘itik tempang’ – Datuk Seri sangat marah sehingga dia mencadangkan presiden kita menjadi ahli zoologi yang lebih baik. ,” katanya dalam catatan Facebook hari ini.

Beliau kemudiannya berkata jika Abdul Hadi seorang ahli zoologi, maka Ahmad Zahid pada masa itu adalah seorang ahli silap mata yang sakit di mahkamah satu minit dan sihat seterusnya.

“Adakah Datuk Seri sebenarnya seorang yang pengkhususannya adalah sumpahan untuk bertukar warna sepantas kilat setelah menjadi pelajar setia ‘guru’ itu?” Fadhli menyoal.

Pada 28 Januari, Abdul Hadi menuduh Umno tidak bersyukur berikutan keengganan Umno untuk menjalin pakatan pilihan raya.

Beliau menggelar Umno sebagai itik tempang yang patah kaki semasa Pilihan Raya Umum ke-14 yang telah diambil oleh PAS dan diuruskan kembali sihat.

“Kami menyelamatkan seekor itik tempang. Patah kaki semasa pilihanraya umum ke-14… Malangnya, apabila sembuh, dia mahu berenang sendiri. Ia meninggalkan kami,” katanya.

Baca Lagi | Ketua Pemuda PAS menggelar Zahid ‘ahli sihir’ yang boleh menyembuhkan dirinya sendiri secara ajaib

Zahid kemudian menjawab pada 5 Februari, mencadangkan supaya Abdul Hadi menukar profesionnya daripada ahli politik kepada pakar zoologi.

Read Previous

Gelombang Omicron Malaysia dijangka memuncak pada akhir Mac

Read Next

Ketua WHO dan China mengadakan ceramah Covid

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.