The Malaysia Post

Ketua PAS menuduh Ukraine sebagai Zionis, NATO sengaja memprovokasi Rusia

Presiden PAS Tan Sri Abdul Hadi Awang telah menuduh Ukraine yang dilanda perang sebagai negara Zionis, dan melabelkan perang antara mereka dan menceroboh Rusia sebagai sebahagian daripada muslihat untuk memaksa Yahudi Ukraine mencari perlindungan di Israel untuk membina kekuatan negara Yahudi.

Pemimpin parti Islam itu pada masa yang sama menuduh Ukraine menyembunyikan jumlah rasmi Yahudi Ukraine, yang didakwanya membentuk 40 peratus daripada jumlah penduduknya, dan Zionis telah berjaya menanam satu daripada mereka sendiri di peringkat tertinggi Ukraine. kerajaan.

“Kebanyakan pemimpin Israel berasal dari Ukraine, atau negara sekitar seperti Poland, Hungary atau Austria. Kini Zionis telah berjaya melantik ketua negara baru, Volodymyr Zelenskyy, yang dalam satu kenyataan berkata bahawa Ukraine perlu diselamatkan sama seperti Israel — menunjukkan warna sebenar beliau.

“Peluang diberikan kepadanya untuk berucap di beberapa Parlimen di seluruh negara barat seperti Amerika, Australia, England dan lain-lain. Selain itu, penggunaan media — malah di negara Islam — juga memberikan sokongan moral kepada Zionis,” katanya dalam catatan Facebook.

Dia kemudian membandingkan layanan pelarian dari Ukraine dengan mangsa perang di Asia Barat dan Afrika — yang didakwanya mendedahkan lagi pengaruh kuat Zionis terhadap negara-negara Eropah.

Abdul Hadi juga berhujah bahawa Pertubuhan Perjanjian Atlantik Utara (Nato) telah menghasut Rusia untuk membuat langkah pertama dengan membina kehadiran tentera di sepanjang sempadan Rusia.

“Perang Dunia Kedua dibawa oleh Hitler melalui provokasi tentera yang akhirnya mencetuskan peperangan. Kini, NATO – yang terdiri daripada negara Eropah barat dan Amerika – mencetuskan perang melalui politik, sekatan ekonomi dan pengaruh medianya.

“Ini bermula dengan pengambilan ahli baharu daripada bekas Pakatan Warsaw, sehingga ke Ukraine — sebuah negeri yang merentasi sempadan Rusia. Tindakan NATO untuk membina kekuatan ketenteraannya adalah tindakan provokasi yang memaksa Rusia membuat langkah pertama untuk melindungi dirinya sendiri,”

“Terdapat juga maklumat bahawa Yahudi Ukraine tidak menyahut seruan Zionis untuk berhijrah ke negara Israel bagi memperkukuh perjuangan Israel sebagai satu-satunya kuasa besar yang mereka idamkan untuk kekal hingga akhir zaman.

“Oleh itu, peperangan yang sedang berlaku kini memaksa mereka berhijrah ke Israel, di mana penempatan telah disediakan,” katanya.

Baca Lagi | Ketua PAS menuduh Ukraine sebagai Zionis, NATO sengaja memprovokasi Rusia

Pada 24 Februari, Rusia menyerang negara jiran Ukraine, dan pencerobohan yang kini selama enam minggu telah memaksa lebih empat juta orang melarikan diri ke luar negara, mengubah bandar menjadi runtuhan dan mendorong sekatan Barat terhadap golongan elit dan ekonomi Rusia.

Read Previous

Muda memperjuangkan perubahan, bukan mengekalkan budaya neo-feudalistik dalam kalangan pengundi Melayu

Read Next

PBB akan mengundi untuk menggantung Rusia daripada Majlis Hak Asasi Manusia ke atas Ukraine

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.