The Malaysia Post

Kebakaran Di Mid Valley Megamall: Tiada Kecederaan Dilaporkan Setakat Ini

Dalam kenyataan, pihak pengurusan Mid Valley City mengesahkan bahawa kebakaran di Mid Valley Megamall telah berlaku di Substesen TNB luaran di Mid Valley City dan berjaya dikawal oleh Pasukan Tindak Balas Kecemasan.

Pada jam 10.42 pagi, semua anggota Jabatan Bomba dan Penyelamat yang terlibat dalam operasi keselamatan kebakaran tersebut telah tiba di tempat kejadian untuk memadamkan kebakaran.

Pada jam 11.38 pagi, tiada laporan tentang kecederaan atau kematian, kata pihak pengurusan.

Keselamatan Pengunjung dan Semua Pihak Diutamakan

Dalam menitikberatkan keselamatan semua pihak yang hadir, gangguan sementara kepada bekalan tenaga akan dilaksanakan sehingga pihak berkuasa memberikan kebenaran untuk pemulihannya.

Mid Valley City akan ditutup sehingga diberitahu lebih lanjut. Kami dengan ikhlas memohon maaf atas sebarang kesulitan yang ditimbulkan dan ingin menegaskan bahawa keselamatan pengunjung dan tetamu kami tetap menjadi keutamaan utama.

Mid Valley City merangkumi Mid Valley Megamall, pusat membeli-belah The Gardens dan tiga hotel, iaitu Cititel Mid Valley, The Boulevard Hotel Kuala Lumpur, dan The Gardens Hotels and Residences.

Mid Valley City merupakan pembangunan komersial yang merangkumi Mid Valley Megamall, The Gardens Mall, tiga hotel – Cititel Mid Valley, The Boulevard Hotel Kuala Lumpur, dan The Gardens Hotels and Residences – serta beberapa bangunan pejabat.

Baca lagi | Wisma Jakel Kebakaran: Polis hanya akan Melancarkan Siasatan jika Unsur Pembakaran Ditemui

Penutupan Sementara Waktu Mid Valley City

Dalam kenyataan ringkas di Facebook, pihak pengurusan Mid Valley City mengatakan gangguan sementara kepada bekalan tenaga telah dilaksanakan untuk membolehkan Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur menjalankan siasatan mereka.

Mereka mengesahkan bahawa kebakaran berlaku di substesen Tenaga Nasional Berhad (TNB) luaran, bersebelahan dengan fasad timur Mid Valley Megamall.

Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia kini berada di tempat kejadian untuk menjalankan semua siasatan yang diperlukan dan memastikan keadaan premis terjamin tanpa gangguan lanjut terhadap operasi pusat membeli-belah.

Dalam menitikberatkan keselamatan semua pihak yang hadir, gangguan sementara kepada bekalan tenaga akan dilaksanakan sehingga pihak berkuasa memberikan kebenaran untuk pemulihannya.

Baca lagi | Siasatan Masih Dijalankan Susulan Kematian Dua Kanak Kanak Disyaki Akibat Strok Haba

Tiada Kecederaan atau Kematian Dilaporkan

Menurut hantaran itu, Mid Valley City akan ditutup sehingga diberitahu lebih lanjut dan pihak pengurusan dengan ikhlas memohon maaf atas sebarang kesulitan yang ditimbulkan dan ingin menegaskan bahawa keselamatan pengunjung dan tetamuakan tetap menjadi keutamaan utama Mid Valley.

Pihak pengurusan Mid Valley City juga mengatakan dalam kenyataan yang sama bahawa tiada kecederaan atau kematian dilaporkan sehingga jam 11.38 pagi.

Sebelum ini, Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur mengesahkan secara berasingan bahawa kebakaran itu telah dikawal.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Singapura Jatuhkan Hukuman Gantung Banduan Kedua Terlibat Kes Edar Dadah Hari Ini

Read Next

Anwar Ibrahim Akan Membela Diri Dalam Saman Fitnah 150 Juta Tun Mahathir

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.