The Malaysia Post

K-Drama Terbaik Yang Anda Akan Ketagih Sepenuhnya

K-drama tahun 2022 yang Membuat kami Terpikat sepenuhnya

Dua Puluh Lima, Dua Puluh Satu

Tahun ini bermula dengan kukuh dengan kisah menarik tentang pemain lawan pedang sekolah menengah Na Hee-do (Kim Tae-ri) dan Baek Yi-jin (Nam Joo-hyuk) yang tercicir dari kolej ketika mereka berjuang untuk mencapai impian mereka, membina persahabatan dan jatuh. Dilamun cinta. Berlatarkan tahun 90-an, Twenty-Five, Twenty-One membawa kita kembali ke era pita kaset, bip dan hip hop. Akhirnya, kami mula melabur dalam percintaan Na Hee-do dan Baek Yi-jin yang lambat terbakar.

Mengapa kami menyukainya:

K-drama ini mempunyai gabungan sempurna antara drama dan pelepasan komedi yang kami gemari. Pengakhirannya mungkin telah menyebabkan air mata dan mencetuskan perdebatan dalam talian tetapi mesejnya jelas. Kita semua membesar dan walaupun kita mahu keadaan kekal seperti sedia ada, keadaan memaksa kita untuk bergerak ke hadapan. Kami melihat kembali masa muda kami dengan kanta berwarna mawar kerana kenangan indah yang dibuat bersama rakan-rakan kami dan cinta pertama yang tidak dapat dilupakan itu.

Melalui Kegelapan

Siri jenayah ini adalah berdasarkan kisah benar tentang pemprofil jenayah Korea yang pertama. Jika anda peminat siri Amerika seperti Criminal Minds dan C.S.I., maka anda pasti akan menikmati drama ini. Through the Darkness membintangi Kim Nam-gil sebagai pembuat profil Song Ha-young dan Jin Seon-kyu sebagai Gook Young-soo, ketua Pasukan Analisis Tingkah Laku Jenayah. Siri ini mengikuti kumpulan itu ketika mereka menganalisis kerja dalaman penjenayah yang paling terpesong di Korea.

Baca Lagi | Tesla Menimbulkan Kepanasan kepada Saingan dengan Potongan Harga Global

Baca Lagi | Adakah Doom at Your Service adalah Kdrama yang bagus?

Mengapa kami menyukainya:

Penceritaan yang pantas menghasilkan siri yang menarik. Ia adalah rancangan yang anda akan tonton sekali sahaja jika anda mempunyai masa kerana anda ingin tahu apa yang berlaku seterusnya. Kim Nam-gil ialah bintang siri ini dengan wataknya yang bergelut untuk mengawal sikap berat sebelahnya. Pelakon sokongan termasuk “pembunuh bersiri” juga memberikan persembahan cemerlang. Di sini berharap ada musim 2 yang akan disediakan pada masa hadapan.

Bunyi Sihir

Muzikal fantasi yang akan datang mungkin kedengaran seperti mismash tetapi ia berfungsi dalam drama adaptasi daripada webtoon popular ini. Ji Chang-wook ialah Ri Eul, seorang ahli silap mata seperti kanak-kanak yang enggan menjadi dewasa. Sepanjang perjalanan, dia bertemu Yoon Ah-yi (Choi Seung-eun), seorang gadis miskin yang terpaksa memikul tanggungjawab sebagai orang dewasa kerana keadaannya. Sementara itu, Hwang In-youp ialah Na Il-deung, seorang senior sekolah menengah yang merasa terperangkap kerana jangkaan keluarganya.

Mengapa kami menyukainya:

The Sound of Magic ialah salah satu K-drama kegemaran kami pada tahun 2022 dari segi kualiti penerbitan. Bahagian pengeluaran muzik telah dijalin dengan indah ke dalam naratif, dengan lagu-lagu merangkum perjuangan dalaman setiap watak. Lakonan unggul Ji Chang-wook menyerlah dan kami gembira kerana dia akhirnya mendapat peluang untuk mempamerkan bakat muziknya dalam drama ini. Mungkin ada sedikit fantasi dalam naratif tetapi ceritanya adalah manusia. Ia mencabar makna menjadi dewasa, dan menyiarkan teka-teki muktamad sama ada anda mahu menjadi orang yang ditentukan oleh masyarakat atau menjalani kehidupan yang anda inginkan.

Peguam Luar Biasa Woo

Tanda yang pasti bahawa K-drama berjaya adalah jika ia popular di Korea seperti di peringkat antarabangsa. Peguam Luar Biasa Woo adalah salah satu permata yang jarang ditemui itu. Bagi mereka yang hidup di bawah batu, siri ini adalah mengenai seorang peguam bernama Woo Young-woo yang mempunyai jenis autisme berfungsi tinggi. Kami mengikuti kehidupannya semasa dia bergelut untuk menyesuaikan diri dengan tempat kerja baharunya di mana dia menangani stigma seputar autisme, bertempur melawan politik pejabat dan tempat dia akhirnya bertemu cinta pertamanya.

Mengapa kami menyukainya:

Peguam Luar Biasa Woo ialah karya agung yang menyentuh hati. Ia mungkin cerita tentang seorang peguam yang luar biasa tetapi semua orang boleh mengaitkan dengan rasa tidak selamatnya dan keinginannya untuk disayangi dan diterima. Kisah cintanya dengan rakan kongsi di skrin Kang Tae-Oh sangat memikat bahawa kami semua bersorak untuk mereka pada akhirnya.

Dalam Extraordinary Attorney Woo, Park Eun-bin membuktikan sekali lagi bahawa dia adalah salah seorang pelakon yang paling serba boleh dalam generasinya. Ada sesuatu tentang dirinya yang sangat menawan seperti yang kita lihat semasa pertemuan peminat pertamanya di Filipina. Semasa mengulangi watak Woo Young-woo masih ditayangkan, kami tidak sabar untuk melihat apa yang seterusnya untuk pelakon berbakat ini.

Di Bawah Payung Permaisuri

Mengakhiri senarai K-drama kegemaran kami pada tahun 2022 ialah satu K-drama bersejarah tahun ini yang anda tidak patut ketinggalan. Under the Queen’s Umbrella berkisar tentang Ratu Hwaryeong, lakonan Kim Hye-soo yang luar biasa, dan bagaimana dia melindungi lima anak lelakinya daripada politik maut di dalam istana. Walau bagaimanapun, ini bukan sahaja drama politik istana biasa anda kerana ia berkaitan dengan beberapa tema yang melibatkan hubungan antara seorang ibu dan anak-anaknya.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Adakah Doom at Your Service adalah Kdrama yang bagus?

Read Next

PKR Tidak Akan Cabar Kemenangan Pagoh Muhyiddin dalam PRU15 dengan Petisyen

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.