The Malaysia Post

Johnny Depp berkata dakwaan penderaan telah menyebabkan dia kehilangan segala-galanya

Bintang Pirates of the Caribbean Johnny Depp berkata pada hari Rabu bahawa dakwaan penderaan rumah tangga yang dibuat terhadapnya oleh bekas isterinya Amber Heard telah menyebabkan dia “tidak kurang daripada segala-galanya” dan mendakwa bahawa dia adalah orang yang sering melakukan keganasan.

Depp, yang menjadi saksi untuk hari kedua memberi keterangan dalam kes fitnahnya terhadap Heard, berkata dia akan kerap menghinanya dan pernah membaling botol vodka ke arahnya, memutuskan hujung salah satu jarinya.

Depp yang berusia 58 tahun memfailkan saman fitnah terhadap Heard berhubung kolum yang ditulisnya untuk The Washington Post pada Disember 2018 di mana dia menggambarkan dirinya sebagai “tokoh awam yang mewakili penderaan domestik.”

Heard, yang membintangi filem Aquaman, tidak pernah menamakan Depp, yang ditemuinya pada 2009 di set filem The Rum Diary, tetapi dia menyamannya kerana membayangkan dia seorang pendera rumah tangga dan sedang menuntut AS$50 juta (RM215 juta) dalam kerosakan.

Heard, yang berusia 36 tahun pada hari Jumaat, bertindak balas, meminta AS$100 juta dan mendakwa dia mengalami “keganasan fizikal dan penderaan yang berleluasa” di tangannya.

Depp, yang memakai sut kelabu dengan kemeja hitam dan bertali leher, ditanya oleh salah seorang peguamnya, apakah kerugian yang dialaminya akibat dakwaan penderaan rumah tangga.

“Tidak kurang daripada segala-galanya,” jawabnya. “Apabila dakwaan itu mengelilingi dunia dengan pantas, memberitahu orang ramai bahawa saya adalah seorang pemabuk yang menggunakan bahan api kokain yang mengancam wanita – tiba-tiba dalam usia 50-an – ia telah berakhir.

“Saya kalah ketika itu, tidak kira keputusan perbicaraan ini,” katanya.

Dia berkata bahawa “beberapa hari” selepas ruangan Post muncul, Disney mengumumkan dia tidak akan lagi muncul sebagai Kapten Jack Sparrow dalam francais Pirates blockbuster.

‘Hancurkan saya secara lisan’

Baca Lagi | Johnny Depp berkata dakwaan penderaan telah menyebabkan dia kehilangan segala-galanya

Peguam Heard telah mendakwa bahawa Depp akan menjadi “raksasa” semasa bender yang menggunakan dadah dan alkohol serta penderaan fizikal dan seksual Heard. Dia memfailkan perintah sekatan sementara terhadapnya pada Mei 2016 selepas dia memberitahu dia memfailkan perceraian.

Depp berkata hubungannya dengan Heard mula merosot sejurus selepas perkahwinan mereka pada 2015.

Read Previous

Lebih separuh rakyat Malaysia sanggup mendapatkan lebih banyak suntikan vaksin Covid-19

Read Next

NGO menggesa Putrajaya mengisytiharkan Gawai Dayak, Kaamatan sebagai cuti umum

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.