The Malaysia Post

Jennie Blackpink dikritik selepas bermain cornrows untuk peranan dalam siri HBO ‘The Idol’

Jennie dari kumpulan gadis Korea Selatan Blackpink telah mendapat kecaman daripada pengguna media sosial kerana peralihan budaya atas peranannya dalam siri HBO The Idol.

Dalam adegan di mana dia membuat persembahan sebagai penari sandaran, Jennie mempunyai rambutnya di cornrows yang merupakan gaya tradisional tocang dalam budaya Afrika, di mana rambut itu dijalin sangat dekat dengan kulit kepala untuk membuat barisan yang berterusan dan terangkat, Straits Times dilaporkan.

Drama itu, yang dicipta bersama oleh Sam Levinson, mengikuti guru bantu diri dan ketua kultus yang digambarkan oleh penyanyi The Weeknd ketika dia menjalin hubungan rumit dengan idola pop yang semakin meningkat, dimainkan oleh Lily-Rose Depp.

Jennie membuat debut Hollywoodnya dalam siri itu

yang dicipta bersama oleh The Weeknd.

Walaupun ada yang mempertahankan lelaki berusia 26 tahun itu dengan mengatakan ia adalah keputusan penerbit rancangan itu, yang lain menyeru idola K-pop itu kerana tidak bercakap mengenainya, mengatakan dia mempunyai pengaruh untuk membuat perubahan.

Rakan ahli Blackpink Lisa, 25, juga telah dipanggil untuk peruntukan budaya pada September 2021 kerana mempunyai rambut gimbal dalam video muzik Moneynya.

Baca Lagi | Jennie Blackpink dikritik selepas bermain cornrows untuk peranan dalam siri HBO ‘The Idol’

Dia kemudiannya meminta maaf kepada peminatnya melalui panggilan video.

Read Previous

MAS: Dasar bergerak mengekang kenaikan harga, tetapi Singapura tidak dapat lari sepenuhnya daripada kesan inflasi global

Read Next

Davies dari Bayern bimbang dia mungkin tidak bermain lagi kerana masalah jantung

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.