The Malaysia Post

Davies dari Bayern bimbang dia mungkin tidak bermain lagi kerana masalah jantung

Pemain pertahanan Bayern Munich, Alphonso Davies bimbang dia mungkin tidak bermain lagi selepas doktor tidak dapat memberinya garis masa untuk kembali apabila dia diketepikan akibat masalah jantung musim lalu.

Pemain berusia 21 tahun itu disahkan

menghidap penyakit jantung ringan pada Januari berikutan jangkitan Covid-19 pada Disember, dan tidak bermain dalam perlawanan kompetitif untuk Bayern sehingga April. Dia juga terlepas kelayakan Piala Dunia Concacaf Kanada.

“Itu sangat menakutkan, terutamanya (kerana) doktor mengatakan bahawa mereka tidak tahu berapa lama saya sepatutnya keluar,” kata Davies kepada ESPN pada hari Selasa. “Saya fikir itu adalah bahagian yang paling menakutkan.

“Pada masa itu saya mempunyai keraguan dalam kepala saya, sama ada saya masih boleh bermain bola sepak, tetapi semuanya berjaya pada akhirnya. Saya gembira dan saya berterima kasih kepada doktor kerana menjaga saya dengan baik.

“Saya gembira kerana saya boleh kembali ke padang.” Melihat ke hadapan untuk musim akan datang, Davies berkata Bayern akan merindui penyerang Robert Lewandowski, yang menyertai kelab La Liga Barcelona minggu ini, tetapi menambah bahawa menandatangani Sadio Mane dari Liverpool akan membantu mengisi kekosongan yang ditinggalkan oleh penyerang Poland itu.

“(Mane) adalah pemain yang bagus, dia adalah pemain yang hebat untuk (menambah) pasukan,” kata Davies. “Jadi kami teruja untuk memilikinya dan kami menantikan apa yang dia boleh bawa kepada pasukan ini.

Baca Lagi | Davies dari Bayern bimbang dia mungkin tidak bermain lagi kerana masalah jantung

“Sekeping penting ditinggalkan, tetapi juga sekeping penting telah tiba.” Bayern, yang memenangi Bundesliga buat kali ke-10 berturut-turut, memulakan kempen liga mereka pada 5 Ogos dengan lawatan ke Eintracht Frankfurt. — Reuters

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Jennie Blackpink dikritik selepas bermain cornrows untuk peranan dalam siri HBO ‘The Idol’

Read Next

Ahli Parlimen DAP menggesa Putrajaya menyegerakan bantuan bencana untuk keluarga rakyat Malaysia yang terkorban akibat Covid-19

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.