The Malaysia Post

Kasatkina Rusia mengumumkan dia gay

Pemain tenis Rusia Daria Kasatkina mengumumkan pada hari Isnin bahawa dia seorang gay dan didapati “tinggal di dalam almari” mustahil.

Pemain berusia 25 tahun itu

separuh akhir di Terbuka Perancis bulan lalu, berkata dia mendapat inspirasi untuk keluar selepas penyerang bola sepak Rusia, Nadya Karpova mendedahkan dia gay di negara yang tidak disukai homoseksual.

“Hidup dengan aman dengan diri sendiri adalah satu-satunya perkara yang penting, persetubuhan dengan orang lain,” kata Kasatkina kepada blogger Rusia Vitya Kravchenko selepas memberitahunya bahawa dia mempunyai teman wanita.

“Saya percaya adalah penting bahawa orang yang berpengaruh dari sukan, atau mana-mana bidang lain benar-benar bercakap mengenainya. Ia penting untuk golongan muda yang menghadapi kesukaran dengan masyarakat dan memerlukan sokongan.” Penggubal undang-undang Rusia telah mencadangkan untuk melanjutkan larangan ke atas promosi hubungan seksual “bukan tradisional” kepada kanak-kanak di bawah umur untuk memasukkan orang dewasa juga.

Baca Lagi | Kasatkina Rusia mengumumkan dia gay

Undang-undang “propaganda gay” Rusia yang sedia ada, yang diluluskan pada 2013, telah digunakan untuk menghentikan perarakan kebanggaan gay dan menahan aktivis hak gay. — Reuters

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Sunak melebarkan kedudukan dalam perlumbaan untuk menjadi PM UK selepas undi parti

Read Next

Di Singapura, lelaki akan didakwa kerana membantu untuk mencuci lebih S$4 juta hasil jenayah, termasuk daripada penipuan pancingan data OCBC

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.