The Malaysia Post

Isteri ND Lala Fail Permohonan Cerai

Fauziah Sarman, isteri kepada pelakon dan penyanyi era 1980-an, ND Lala, telah hadir di Mahkamah Rendah Syariah Hulu Langat, Seksyen 9, pada Isnin hari ini, untuk memfailkan permohonan cerai. Fauziah mengenakan jubah berwarna hijau gelap dan nampak sugul tetapi tetap tersenyum dan lebih banyak berdiam diri.

Fauziah telah melakukan pendedahan identiti penyondol dalam rumah tangganya pada Sabtu lalu apabila berkongsi gambar wanita yang dikatakan menjadi penyondol itu. Walaupun demikian, Fauziah enggan mengulas mengenai dakwaan ND Lala yang dikatakan telah berkahwin lagi dengan wanita bernama Siti Munirah Abd Ghani.

Fauziah sebak, buat keputusan yang sukar

Ketika ditanya mengenai keputusannya untuk memfailkan permohonan cerai selepas 34 tahun perkahwinan, Fauziah dilihat dalam keadaan sebak dan berkata bahawa ia bukan keputusan yang mudah untuk dibuat.

Effi, adik perempuan Fauziah yang menemaninya ke mahkamah, juga mengakui bahawa keputusan tersebut berat untuk Fauziah memandangkan usia perkahwinan yang sudah lama dibina dan rasa sayang di hati.

Sebelum hadir di mahkamah, Fauziah dan Effi telah terlebih dahulu ke Pejabat Agama Islam Daerah Hulu Langat, Seksyen 16, bagi urusan berkaitan, namun diminta ke mahkamah untuk memfailkan permohonan cerai.

Baca lagi | 4 Ahli Parlimen Diarah Keluar Dewan

ND Lala kahwin lagi

Pada akhir Februari, media melaporkan bahawa ND Lala dikatakan telah berkahwin secara rahsia dengan seorang wanita yang masih muda dan jarak usia antara mereka sangat jauh. Penduduk berdekatan tempat tinggal mereka juga mula mengesyaki sesuatu apabila sering melihat artis berkenaan berada di kawasan tersebut.

Bagaimanapun, dakwaan tersebut belum mendapat pengesahan rasmi daripada ND Lala atau pihak yang berkaitan.

Perkara ini telah menarik perhatian ramai peminat dan pengikut ND Lala dan Fauziah yang berharap agar keadaan dapat diselesaikan dengan baik dan tanpa memudaratkan pihak-pihak yang terlibat.

Namun, keputusan untuk memfailkan perceraian menunjukkan bahawa situasi dalam rumah tangga ND Lala dan Fauziah sudah semakin meruncing dan mungkin tidak dapat diselesaikan secara damai.

Media sosial main peranan

Sementara itu, media sosial di Malaysia turut mengambil berat mengenai perkara ini dengan banyaknya komen dan spekulasi dari pengguna media sosial.

Baca lagi | Cara Download Video Tiktok tanpa Watermark

Walau bagaimanapun, ramai pengguna media sosial juga mengingatkan bahawa spekulasi dan tuduhan tanpa bukti boleh memberikan kesan buruk kepada pihak yang terlibat.

Keputusan akhir mengenai perkara ini masih belum diketahui dan masyarakat perlu memberikan ruang dan masa untuk pihak-pihak yang terlibat untuk menyelesaikan perkara ini dengan baik dan sewajarnya.

Read Previous

4 Ahli Parlimen Diarah Keluar Dewan

Read Next

Gempa Bumi di Sumatera Utara, Gegaran Hingga ke Cameron Highlands

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.