The Malaysia Post

Impian menjadi kenyataan untuk penyanyi rap Malaysia Joe Flizzow dengan kerjasama Snoop Dogg

Ia adalah impian yang menjadi kenyataan untuk penyanyi rap Joe Flizzow yang merupakan salah satu daripada banyak bakat di seluruh dunia yang dipaparkan pada album terbaru penyanyi rap ikonik Snoop Dogg.

Album, Snoop Dogg: Algorithm (The Global Edition) adalah lanjutan daripada Snoop Dogg: Algorithm yang dikeluarkan baru-baru ini Snoop yang menampilkan hampir 50 artis dari kawasan berbeza.

Flizzow dipilih secara peribadi oleh Snoop untuk ditampilkan pada lagu berjudul Alright bersama legenda hip-hop Redman dan Method Man serta penyanyi Nefertitti Avani.

“Sejujurnya, dia baru saja mengumumkannya. Dia mendengar lagu saya Ciao yang menampilkan Jay Park dan MK dan dia berdiri dan menari untuknya.

“Apabila pasukan itu memberinya senarai artis untuk bekerjasama, Snoop hanya berkata bahawa dia mahu bekerjasama dengan Joe Flizzow,” kata Joe dalam sidang akhbar dalam talian.

Pengarah urusan Def Jam Recordings Asia Tenggara berkata bahawa dia telah menjadi peminat setia Snoop sejak 1993 dan ikon itu merupakan salah satu inspirasi terbesarnya.

Daripada memakai baju-T Snoop Dogg hingga membuat liputan beberapa lagu Snoop di pertunjukan bakat sekolah pada zaman awal, Joe mengakui bahawa kerjasama itu benar-benar impian yang menjadi kenyataan baginya.

Joe berkongsi bahawa Malaysia telah berada dalam radar Snoop 10 tahun lalu di mana dia pertama kali bertemu penyanyi rap The Next Episode semasa bedah siasat konsert di Thailand.

Baca Lagi | Impian menjadi kenyataan untuk penyanyi rap Malaysia Joe Flizzow dengan kerjasama Snoop Dogg

“Dia seperti abang, dia sangat peramah dan banyak bertanya tentang Malaysia.

“Dan sudah tentu, saya telah bekerja dengan Warren G yang merupakan salah seorang kawan rapat Snoop, jadi dia tahu beberapa perkara tentang Malaysia.”

Read Previous

Bos Mydin berkata ratusan ribu ringgit kerugian di kedai Sri Muda yang musnah banjir

Read Next

Pindah bila diberitahu, PM gesa mangsa banjir

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.