The Malaysia Post

GEMPAR: Pelakon Veteran Sarath Babu Belum Mati!

Keluarga pelakon veteran Telugu Sarath Babu menegaskan bahawa laporan kematian beliau yang tersebar di media sosial adalah tidak benar.

Sarath Babu sedang pulih di hospital setelah dimasukkan ke hospital di Hyderabad beberapa hari lalu kerana mengadu rasa tidak selesa.

Menurut agensi PR keluarganya, beliau sedang menjalani rawatan kerana kerosakan pelbagai organ dan menggunakan ventilator.

Mulakan Kerjaya Melalui Filem Telugu

Sarath Babu memulakan kerjayanya pada tahun 1973 dengan filem Telugu dan memenangi anugerah Nandi sembilan kali untuk lakonan terbaik dalam peranan sokongan.

Beliau terkenal untuk karyanya dalam filem Telugu dan Tamil, dan juga berlakon dalam beberapa filem Kannada, Malayalam, dan Hindi.

Sarath Babu ingin menjadi pegawai polis tetapi tidak dapat merealisasikan impiannya kerana masalah penglihatan.

Bagi yang tidak tahu, Sepsis adalah keadaan perubatan yang teruk yang memerlukan rawatan segera; jika tidak, ia boleh membawa kepada kegagalan pelbagai organ dan mengancam nyawa.

Baca lagi | Pelakon Henry Cavill Sahkan Dia Tidak Akan Kembali sebagai Superman

Kesihatan Sarath Babu Semakin Pulih

Kakak Sarath Babu telah meminta semua orang untuk tidak mempercayai berita tidak rasmi di media sosial dan memaklumkan bahawa abangnya semakin beransur pulih dan telah dipindahkan ke bilik umum dari ICU.

Sarath Babu, yang nama sebenarnya Satyam Babu Dixithulu, memulakan kerjayanya pada tahun 1973 dengan filem Telugu.

Berasal dari Andhra Pradesh, Sarath Babu ingin menjadi pegawai polis tetapi tidak dapat merealisasikan impian tersebut kerana masalah penglihatan.

Dengan sokongan ibunya, dia memasuki industri perfileman dan menubuhkan dirinya sebagai seorang pelakon.

Dia dikenali terutamanya untuk karyanya dalam filem Telugu dan Tamil, tetapi juga telah berlakon dalam beberapa filem Kannada, Malayalam dan Hindi.

Baca lagi | Penyanyi Terkenal Malaysia Yasin Sulaiman Menghadapi Kematian

Memenangi Anugerah Nandi Sembilan Kali

Sarath Babu memenangi anugerah Nandi sembilan kali untuk lakonan terbaik dalam peranan sokongan.

Sebelum ini, Sarath Babu dimasukkan ke hospital di Bengaluru. Minggu lalu, pelakon itu dimasukkan ke hospital di Hyderabad selepas dia mengadu rasa tidak selesa.

Lelaki berusia 71 tahun itu sedang menjalani rawatan kerana kerosakan pelbagai organ.

Agensi PR keluarga pelakon itu menolak laporan kematian Sarath Babu yang berusia 71 tahun dan berkata dia sedang pulih di hospital.

Keluarga pelakon itu merayu orang ramai supaya tidak mempercayai sebarang berita yang tidak disahkan di media sosial.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Man City vs West Ham: Menang 3-0, Rampas Kembali Kedudukan Liga

Read Next

Peningkatan Suhu Bakal Undang El Nino Dan Ancam Makanan Dunia – WMO

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.