The Malaysia Post

Dwayne “The Rock” Johnson berada di kedudukan teratas dalam senarai pelakon lelaki dengan gaji tertinggi Forbes

Dwayne “The Rock” Johnson top paid actor

Dwayne “The Rock” Johnson berada di kedudukan teratas dalam senarai pelakon lelaki dengan gaji tertinggi Forbes

Dwayne Johnson berada di slot teratas dalam senarai pelakon lelaki dengan gaji tertinggi di dunia untuk tahun kedua berturut-turut, menurut penghitungan tahunan yang dikeluarkan oleh majalah Forbes semalam.

Johnson, juga dikenali dengan nama gelarannya ‘The Rock’, memperoleh US $ 87.5 juta (RM367 juta) dari 1 Jun 2019 hingga 1 Jun 2020, kata Forbes, termasuk US $ 23.5 juta dari Netflix Inc untuk membintangi filem thriller Red Notice. Dia juga mendapat keuntungan dari garis pakaian kecergasan ‘Project Rock’ untuk Under Armor Inc.

Ryan Reynolds, yang bekerjasama dengan Johnson dalam Red Notice, menduduki tempat kedua dalam ranking bintang lelaki Forbes. Dia memperoleh AS $ 20 juta untuk filem itu, ditambah US $ 20 juta lagi untuk filem Netflix Six Underground, kata majalah itu, sebahagian daripada jumlah keseluruhan US $ 71.5 juta untuk jangka masa satu tahun. Pelakon dan penerbit Mark Wahlberg, bintang komedi aksi Netflix Spenser Confidential, menduduki tempat ketiga dengan AS $ 58 juta. Seterusnya dalam senarai adalah pelakon Ben Affleck dengan AS $ 55 juta dan Vin Diesel dengan AS $ 54 juta.

Read Previous

FAM: Kluster Covid-19 baru tidak akan menjejaskan permulaan Liga-M pada 26 Ogos

Read Next

AGC mengemukakan rayuan, menuntut hukuman lebih berat terhadap Najib

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Langgani sekarang untuk mendapatkan artikel kami yang terkini, baru, hangat, dan semasa yang dihantar terus ke emel anda
170000 subscribers are here