The Malaysia Post

AGC mengemukakan rayuan, menuntut hukuman lebih berat terhadap Najib

Jabatan Peguam Negara (AGC) mengemukakan rayuan terhadap hukuman Mahkamah Tinggi terhadap Datuk Seri Najib Razak dalam perbicaraan kedua atas dana SRC International Sdn Bhd sebanyak RM42 juta, dan meminta mahkamah untuk menjatuhkan hukuman yang lebih berat terhadap bekas perdana menteri itu pada kesemua tujuh tuduhan yang dia disabitkan.

Datuk Mohd Dusuki Mokhtar, ketua Unit Rayuan di bahagian banding dan perbicaraan AGC, mengesahkan bahawa AGC telah mengemukakan notis rayuan melalui e-filing pada 7 Ogos.”Kami mengajukan banding terhadap ketidakcukupan hukuman.

“Berarti kami merasa hukuman itu tidak memadai, kami meminta hukuman yang lebih berat terhadap semua tujuh tuduhan,” katanya kepada Malay Mail ketika dihubungi hari ini.

“Setelah ini, kami akan menunggu catatan rayuan disiapkan oleh Mahkamah Tinggi. Setelah semuanya berjalan lancar, biasanya Mahkamah Rayuan akan menetapkan pengurusan kes untuk memastikan semua pihak bersedia untuk mendengar, ”katanya ketika menjelaskan proses rayuan. Biasanya, tarikh perbicaraan untuk rayuan ditetapkan setelah sesuatu kes melalui pengurusan kes.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Dwayne “The Rock” Johnson berada di kedudukan teratas dalam senarai pelakon lelaki dengan gaji tertinggi Forbes

Read Next

Dr Mahathir mengumumkan nama parti baru: Parti Pejuang Tanah Air

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.