The Malaysia Post

Dunia muzik bertindak balas terhadap kematian ikon Loretta Lynn

Artis Wanita Paling Dihiasi

Loretta Lynn, yang meninggal dunia semalam pada usia 90 tahun, adalah pembawa piawai muzik desa dan artis wanita yang paling banyak dihias.

Pemuzik otodidak itu membuktikan pengaruh yang besar selama enam dekad dalam perniagaan, dan berita kematiannya mencetuskan pujian dan ucapan takziah daripada rakan-rakan pemuziknya.

Berikut ialah pilihan penghormatan kepada Lynn:

Penyanyi Dolly Parton: “Sangat kesal mendengar tentang kakak saya, kawan Loretta. Kami seperti adik-beradik sepanjang tahun kami berada di Nashville dan dia seorang manusia yang hebat, bakat yang luar biasa, mempunyai berjuta-juta peminat dan saya salah seorang daripada mereka. Saya sangat merindui dia seperti yang kita semua akan. Semoga dia berehat dengan tenang.”

Kakak dan Rakan Penyanyi Crystal Gayle: “Dunia kehilangan legenda. Kami kehilangan seorang kakak. Sayang awak Loretta”

Tempat muzik Grande Ole Opry di Nashville: “60 tahun keahlian Opry, banyak kenangan, lagu dan cerita. Keluarga Opry kami beralih kepada muzik apabila kata-kata gagal. Terima kasih atas semua yang anda berikan kepada Opry, @LorettaLynn. Kami sayang awak”

Penyanyi Mickey Guyton: “Berehatlah dengan kuasa malaikat manis”

Penyanyi Darius Rucker: “Dia adalah legenda ikonik dan melakukan perkara mengikut kehendaknya. Saya sangat diberkati untuk memanggil kawannya. Saya sudah rindukan awak Loretta. Sayang awak. Dan berehatlah sekarang wahai malaikat.”

Persatuan Muzik Country: “Kami sangat sedih untuk mengetahui tentang pemergian legenda Muzik Country @LorettaLynnOfficial, Anak Perempuan Pelombong Arang. Dia membuka jalan kepada begitu banyak generasi pemuzik wanita yang memberi inspirasi dan selama-lamanya meninggalkan jejak dalam sejarah Muzik Country.”

Penyanyi Margo Price: “Adalah selamat untuk mengatakan saya tidak akan membuat muzik country hari ini jika bukan kerana Loretta Lynn. Dia menunjukkan kepada saya bagaimana rupanya menjadi seorang pemuzik dan seorang mama.”

Penyanyi Leann Rimes: “oh, loretta lynn yang manis… sungguh hidup! sungguh ikon! sungguh pelopor! jiwa yang indah! semoga dia tenang bersama para malaikat. hati saya bersama keluarga dan rakan-rakannya. #lorettalynn #riplorettalynn”

Persatuan Penulis Lagu Nashville: “Muzik negara kehilangan Ratunya hari ini. Loretta Lynn, kami akan sentiasa menghormati dan menyayangi anda.”

Penyanyi Trace Adkins: “Penyair yang boleh mengkontekstualisasikan hidupnya masih belum dilahirkan. Saya akan menghargai kenangan ketika saya berada di hadapannya. Rest In peace, sayang.”

Penyanyi Ingrid Andress: “tidak cukup kata-kata untuk berterima kasih kepada @LorettaLynn kerana memberi laluan kepada wanita di negara ini untuk ditunggangi. lagu dan cerita anda akan bersama kami selama-lamanya.”

Baca lagi | Guan Eng menggesa Putrajaya membenarkan CLAB mengendalikan pengambilan pekerja asing, bukannya Kementerian Sumber Manusia

Baca lagi | Liverpool mengungguli Rangers sebagai Bayern, Napoli menggariskan kelayakan

Read Previous

Liverpool mengungguli Rangers sebagai Bayern, Napoli menggariskan kelayakan

Read Next

Pemeriksaan kesihatan percuma untuk diabetes, beberapa kanser di bawah pembaharuan Healthier SG Singapura

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.