The Malaysia Post

‘Don’t Worry’ mendahului box office di tengah-tengah konflik pelakon yang dilaporkan

Ternyata, semua bunyi diketepikan, Olivia Wilde tidak perlu risau.

Filem baharu pelakon/pengarah itu, Don’t Worry Darling mengungguli box office Amerika Utara hujung minggu ini, dengan kutipan anggaran AS$19.2 juta (RM87.9 juta), lapor pemerhati industri Exhibitor Relations semalam.

Tidak jelas sama ada ulasan pertengahan dan laporan perpecahan pelakon luar skrin – termasuk antara pengarah dan pelakon Florence Pugh – telah membantu atau menghalang penjualan tiket.

Walau apa pun, filem Warner Bros. mempunyai “pembukaan yang sangat baik, melebihi purata untuk misteri romantik asli,” menurut penganalisis David A. Gross of Franchise Entertainment Research.

Filem popular hujung minggu lalu, Sony The Woman King, menjual tiket AS$11.1 juta tetapi menyaksikan penurunan 42 peratus daripada pembukaannya ke tempat kedua. Pemenang Oscar Viola Davis membintangi kisah berasaskan sejarah tentang tentera yang terdiri daripada semua pahlawan Afrika.

Di tempat ketiga ialah keluaran semula Avatar super-hit daripada pengarah James Cameron. Filem 20th Century mengambil kira-kira AS$10 juta — kebanyakannya pada skrin besar Imax — untuk tempoh Jumaat hingga Ahad.

Gross berkata itu hanya pembukaan “adil”, tetapi dia menyatakan bahawa filem itu adalah permulaan yang perlahan pada 2009 sebelum mencipta rekod sepanjang masa sebanyak AS$2.8 bilion dalam jualan tiket global.

Studio itu berharap penerbitan semula itu akan membina minat yang cukup besar untuk mengimbangi bajet besar AS$250 juta bagi sekuel Avatar: The Way of Water yang dinanti-nantikan pada bulan Disember.

Tempat keempat disandang oleh sebuah lagi filem Abad ke-20, Barbarian, dengan nilai AS$4.8 juta. Filem seram itu dibintangi oleh Georgina Campbell dan Bill Skarsgard.

Dan di tempat kelima ialah filem pemotong darah A24, Pearl, pada AS$1.9 juta. Bintang Mia Goth.

Membundarkan 10 teratas ialah:

Lihat Cara Mereka Berlari (AS$1.9 juta)

Kereta Api Peluru (AS$1.8 juta)

DC League of Super-Pets (AS$1.8 juta)

Top Gun: Maverick (AS$1.6 juta)

Minions: The Rise of Gru (AS$1 juta)

Read Previous

Pan Gon berbangga dengan pemain walaupun kekalahan Piala Raja kepada Tajikistan

Read Next

Keterjangkauan perumahan antara isu yang dibangkitkan pada sesi penglibatan awam Forward Singapore yang pertama

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.