The Malaysia Post

Diet Spesial Untuk Harimau Malaya

JOHOR BARU: Pasukan Harimau Malaya sedang mengikuti diet khas menjelang Ramadan ketika mereka berdepan dengan Turkmenistan dalam saingan persahabatan di Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri esok.

Pan Gon berkata dalam sebuah temu ramah bahawa beliau ingin para pemainnya menunjukkan kualiti mereka yang sebenarnya dan bermain mengikut taktik semasa Ramadan. Pengurusan telah menyediakan program diet khas untuk pemain yang akan berpuasa,” katanya lagi di Johor Baru hari ini.

“Diet ini akan memberi tenaga kepada mereka semasa perlawanan. Kami yakin ia akan membantu pemain mengekalkan intensiti dan kelajuan mereka.

“Perlawanan persahabatan bukan hanya tentang keputusan. Kami mahu melihat bagaimana setiap pemain bermain dan sama ada mereka dapat menyesuaikan diri dengan DNA Malaysia.”

Baca lagi | Bersatu Tentang Acara ‘Thai Hot Guy’

Tahun lalu, Harimau Malaya yang berada di tangga ke-145 dunia mengejutkan Turkmenistan yang berada di tangga ke-135 dengan skor 3-1 dalam kelayakan Piala Asia di Stadium Nasional Bukit Jalil pada 8 Jun.

Jurulatih baharu Turkmenistan, Mergen Orazov, yang menggantikan Yazguly Hojageldyyew pada Januari, mahu balas dendam semasa dia membimbing pasukannya untuk kali pertama dalam perlawanan antarabangsa.

Pan Gon yakin Harimau Malaya boleh mengejutkan Turkmenistan, yang ingin membalas kekalahan mereka tahun lalu, sekali lagi.

Ingin bertemu dengan pasukan yang lebih hebat

Ini akan menjadi perlawanan keempat Harimau Malaya pada tahun ini. Mereka menewaskan Singapura 4-1 dalam peringkat kumpulan Piala AFF, diikuti dengan kemenangan 1-0 ke atas Thailand dalam separuh akhir pertama sebelum tewas 3-0 kepada War Elephants pada separuh akhir kedua pada Januari.

Katanya lagi, mereka bersedia dan ingin berdepan dengan pasukan yang dapat mencabar diri mereka, iaitu pasukan yang berada pada tangga yang lebih tinggi dalam perlawanan persahabatan. Ini untuk memastikan pemain saya akan terus belajar daripada lawan yang lebih unggul.

Baca lagi | Jumpa di Mahkamah – Syamsul Yusof ingin saman Farid Kamil

Pan Gon percaya Turkmenistan mahu menunjukkan bahawa mereka lebih baik daripada pasukannya, tetapi Pan Gon dan kawan-kawan sepasukan bersedia untuk berhadapan dengan mereka. Pan Gon menyakini bahawa mereka mampu membuktikan kehebatan mereka terhadap Turkmenistan, malah jauh lebih hebat daripada pihak lawan.

Pan Gon percaya bahawa perlawanan esok akan menjadi perlawanan yang menarik dan berharap pasukannya akan menunjukkan kelas mereka melawan Turkmenistan.

Read Previous

Bersatu Tentang Acara ‘Thai Hot Guy’

Read Next

Tindakan tegas kerajaan memerangi LGBT – Nga Kor Ming

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.