The Malaysia Post

Calon Pakatan di Shah Alam, Bangi, Sg Buloh membatalkan acara malam ini untuk persiapan bantuan banjir

Shah Alam mengalami banjir 8 Nov 2022.

Calon Pakatan Harapan (PH) untuk Shah Alam

Calon Pakatan Harapan (PH) Shah Alam, Azli Yusof dan pasukannya telah membatalkan dua acara yang dijadualkan malam ini berikutan hujan lebat dan kemungkinan banjir kilat petang ini.

Membatalkan Walkout

Pasukannya memaklumkan media dalam kumpulan WhatsApp rasminya petang ini membatalkan lawatan di pasar Seksyen 17 dan perhimpunan PH di Padang Jawa, untuk bersiap sedia menghadapi banjir besar.

“Seramah PH yang dijadualkan pada pukul 9 malam Selasa, 8 November di Padang Jawa telah dibatalkan bagi memberi tumpuan kepada persiapan sekiranya banjir berlaku,” kata jurucakapnya.

Malaysia United Democratic Alliance

Majlis itu dijadual berucap Azli, serta tiga ADUN di kawasan Shah Alam serta Setiausaha Agung Perikatan Demokratik Bersatu Malaysia (Muda), Amir Abdul Hadi.
Secara berasingan, calon PH bagi Bangi dan Sungai Buloh, Syahredzan Johan dan Datuk R. Ramanan, juga telah membatalkan acara mereka malam ini kerana hujan lebat dan amaran banjir.

MetMalaysia

Semalam, MetMalaysia menyiarkan amaran hujan berterusan sehingga 11 November ini dengan Agensi Pengurusan Bencana Negara (Nadma) hari ini turut mengeluarkan amaran banjir kilat di beberapa negeri termasuk Shah Alam dan Kuala Lumpur.

Shah Alam

Pengguna media sosial telah melaporkan bahawa sebahagian Shah Alam sedang mengalami banjir kilat, dengan Seksyen 17, 24, 25 dan Padang Jawa disebut terjejas.

Shah Alam mengalami banjir 8 Nov 2022.

Baca Lagi | Sultanah Nur Zahirah memfailkan rayuan terhadap penolakan saman fitnah terhadap editor Sarawak Report Clare Rewcastle-Brown, dua yang lain

Baca Lagi | PRU15: Presiden PKDM Peter Anthony menggesa penyokong supaya bersabar, tidak beremosi terhadap penolakan pencalonan

Read Previous

PRU15: Presiden PKDM Peter Anthony menggesa penyokong supaya bersabar, tidak beremosi terhadap penolakan pencalonan

Read Next

Dengan perlumbaan PRU15 semakin panas, Zahid berkata mengundi menentang BN menjejaskan masa depan Malaysia

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.