The Malaysia Post

Calon Bersatu di Sabah bertanding di bawah logo GRS, kata Muhyiddin

Bersatu Guna Logo GRS

Calon Bersatu di Sabah akan menggunakan logo Gabungan Rakyat Sabah (GRS) apabila bertanding pada Pilihan Raya Umum ke-15 kata presiden Bersatu Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Muhyiddin berkata walaupun mereka akan menggunakan logo GRS, kemenangan calon akan dikira sebagai kemenangan Bersatu kerana ia adalah sebahagian daripada Perikatan Nasional (PN).

“Itu persefahaman yang dipersetujui, tiada isu atau masalah….keadaan di Sabah luar biasa dalam pembentukan kerajaan kerana persefahaman antara parti walaupun tidak sama di peringkat Persekutuan tetapi kita terima perbezaan di Sabah,” katanya.

Pemimpin Sabah Bersatu

Muhyiddin berkata PN akan menyerahkan tanggungjawab semata-mata kepada kebijaksanaan pemimpin Bersatu Sabah, Datuk Seri Hajiji Noor yang juga ketua menteri Sabah, kepimpinan negeri Bersatu dan GRS untuk mempunyai persefahaman kolektif yang akan memberi manfaat kepada rakyat dan parti.

Ditanya mengenai situasi ‘dingin’ dengan PAS dan Umno, Muhyiddin berkata PAS adalah ahli pengasas PN dan kekal sebagai rakan penting terutama ketika menghadapi PRU15.

“PAS berkali-kali berkata mereka akan kekal sebagai rakan kongsi penting PN, dalam erti kata itu ia lebih jelas sekarang dan tiada ketidakpastian…ini akan membuka jalan untuk PN menjadi lebih kuat dan bekerja lebih berkesan untuk memenangi pilihan raya ini, ” katanya.

Terdahulu beliau menghadiri pertemuan dengan Badan Pimpinan Bersatu Sabah di Pejabat Bersatu Sabah di Alamesra di sini, manakala yang hadir ialah Naib Presiden Bersatu Datuk Seri Dr Ronald Kiandee dan Ketua Badan Pimpinan Bersatu Sabah Datuk Seri Hajiji Noor yang juga Ketua Menteri Sabah.

Baca lagi | Selepas Selangor menangguhkan pilihan raya negeri, DAP Pulau Pinang menjadi dingin
Baca lagi | Muda, Undi18 melihat PRU15 sebagai ujian asam urat undi belia

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Muda, Undi18 melihat PRU15 sebagai ujian asam urat undi belia

Read Next

Real Madrid dan Man City mengunci 16 tempat terakhir Liga Juara-Juara

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.