Bukit Aman memanggil Anwar berhubung dokumen yang dibocorkan yang menyenaraikan 121 anggota Parlimen yang kononnya menyokongnya sebagai PM

Polis telah mengesahkan bahawa mereka akan memanggil Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk merakam kenyataannya, berikutan laporan polis dibuat setelah senarai 121 anggota parlimen yang kononnya menyokongnya sebagai perdana menteri berikutnya dibocorkan kepada umum.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah CP, Datuk Huzir Mohamed berkata, siasatan itu bermula setelah Ahli Parlimen Umno Jerantut, Datuk Ahmad Nazlan Idris membuat laporan polis pada hari Jumaat mengenai perkara itu.

“Ini sedang diperiksa di bawah Seksyen 505 (b) Kanun Keseksaan dengan niat untuk menimbulkan ketakutan dan kebimbangan kepada orang ramai, dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 untuk berkongsi kandungan yang menyinggung atau mengancam,” katanya dalam satu kenyataan.

Huzir berkata, sebanyak enam laporan polis telah dibuat, dan bahawa Anwar pada mulanya dimaksudkan untuk menghadirkan diri ke Bukit Aman pada pukul 11 pagi hari ini untuk mencatatkan pernyataannya.

J M Riaz

Sebaran berita terkini hanya untuk anda!

Read Previous

Zahid tidak pernah membatalkan izinnya untuk menggunakan cek amal untuk membayar bil kad kredit peribadi

Read Next

Istana Negara: Anwar tidak mahu menunjukkan senarai penyokong kepada Agong

Langgan
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Lihat semua komen
0
Inginkan pendapat anda, sila komen.x
()
x