The Malaysia Post

BTS dimasukkan ke dalam Hall of Fame 2022 Guinness World Records

Sensasi K-pop BTS telah memasuki Hall of Fame 2022 Guinness World Records setelah membuat 23 rekod dalam muzik dan media sosial, lapor agensi berita Yonhap.

“Di antara beberapa anugerah muzik Billboard, anugerah muzik Asia, dan banyak lagi yang lain, BTS telah mengumpulkan 23 judul Rekod Dunia Guinness yang luar biasa di seluruh muzik dan media sosial – hasil yang luar biasa dicapai juga berkat semangat peminat mereka, ARMY,” penerbitan itu dinyatakan di laman webnya semalam.

“Kami sangat gembira untuk menyambut BTS ke Hall of Fame Rekod Dunia Guinness kami,” katanya.

Hall of Fame melantik pemegang gelaran Guinness World Records “paling ikonik” di dunia, menurut laman web.

Penerbitan itu mengatakan bahawa catatan BTS termasuk “kumpulan yang paling disiarkan di Spotify” dan “kumpulan musik yang paling banyak diikuti di Instagram,” serta “kebanyakan pertunangan Twitter untuk kumpulan muzik” dan “kebanyakan tiket yang dijual untuk konsert live streaming (756.000) . “

Lagu Mega-hit septet Butter meraih lima rekod sahaja, dari “kebanyakan penonton untuk tayangan perdana sebuah video muzik di YouTube” dan “trek paling streaming di Spotify dalam 24 jam pertama” hingga “video muzik YouTube yang paling banyak dilihat dalam 24 jam. “

Penerbitan ini memberi penghargaan kepada kumpulan itu dengan minat baru yang menginspirasi budaya Korea dan mempromosikan sebab-sebab seperti cinta diri, penerimaan diri dan kesedaran kesihatan mental.

Baca Lagi | China menghadkan permainan online hanya 3 jam seminggu untuk pelajar sekolah

“Positif dan keterbukaan mereka terhadap tema yang sering dianggap tabu memberikan sokongan yang lebih kuat daripada peminat mereka – terutama melalui Twitter,” katanya.

“Mengenai kemampuan mereka untuk bersenang-senang, memukau dan berkomunikasi melalui muzik dan tarian bergerak, serta dedikasi mereka untuk memecahkan rekod … itu pasti yang menandakan BTS sebagai yang paling sesuai untuk Hall of Fame 2022 kami!”.

Read Previous

Liek Hou membawa pulang emas badminton Paralimpik pertama di Malaysia

Read Next

Mengaku Zahid dianiaya, peguam mencadangkan pendakwa menjatuhkan beberapa tuduhan ‘kosong’

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.