The Malaysia Post

Box office: ‘Mortal Kombat’ menduduki tangga teratas di box office AS

Box office: ‘Mortal Kombat’ menduduki tangga teratas di box office AS

Box office: ‘Mortal Kombat’ menduduki tangga teratas di box office AS

Buat pertama kalinya sejak wabak itu menyerang, bukan satu, tetapi dua filem membawa penjualan tiket terkenal di box office domestik. Ini merupakan petunjuk paling jelas bahawa orang kelihatan bersedia kembali ke filem setelah hampir setahun tinggal di rumah untuk menonton.

Mortal Kombat, penyesuaian yang diilhamkan oleh seni mempertahankan diri dari permainan video yang popular, memimpin carta box office AS, meraih US $ 22.5 juta (RM92.5 juta) dari 3,073 tempat Amerika Utara. Filem Warner Bros sudah tersedia untuk ditonton di rumah, di perkhidmatan streaming HBO Max, selama sebulan – strategi yang diterapkan studio untuk keseluruhan slate 2021.

Walaupun Mortal Kombat yang dinilai R dengan mudah mendapat tempat pertama, ia mempunyai lebih banyak persaingan daripada yang diharapkan menjelang akhir minggu. Dalam detik yang tidak begitu jauh, Demon Slayer: Mugen Train memperoleh US $ 15.9 juta dari 1,598 lokasi. Angka itu sedikit di bawah perkiraan yang menunjukkan bahawa filem itu dapat mencapai US $ 19.5 juta pada hujung minggu, tetapi ia tetap menarik. Pengembaraan aksi anime, dari Funimation dan Aniplex, telah menjadi hit komersial besar di pasaran antarabangsa seperti Jepun, di mana ia kini berada di kedudukan sebagai filem dengan pendapatan tertinggi dengan AS $ 365 juta. Secara keseluruhan, “Demon Slayer” telah melampaui angka AS $ 400 juta.

Baca Lagi | Pinterest kini mempunyai 478 juta pengguna di seluruh dunia

Penganalisis box office telah didorong oleh satu-dua pukulan Mortal Kombat dan Demon Slayer, terutama kerana hanya 50 peratus pawagam di negara ini telah dibuka semula. Multipleks yang dapat menyambut pelanggan belakang telah menghadkan kehadiran selaras dengan garis panduan kerajaan. Di Los Angeles, misalnya, itu bermaksud kapasiti 50 peratus atau 200 orang. Di New York, teater akan dapat beroperasi dengan kapasiti 33 peratus bermula pada hari Isnin.

“Hujung minggu ini adalah satu lagi langkah yang sangat baik,” kata David A. Gross, yang mengendalikan filem FranchiseRe. “Tayangan filem akan mulai normal pada awal bulan Jun.” Di luar negara, Mortal Kombat mengumpulkan AS $ 6,3 juta dari 37 wilayah asing, menjadikan jumlah antarabangsa menjadi AS $ 27,6 juta. Filem ini, yang dihasilkan oleh New Line Cinemas dengan harga AS $ 55 juta, telah menjana AS $ 50 juta secara global sehingga kini.

Read Previous

Pinterest kini mempunyai 478 juta pengguna di seluruh dunia

Read Next

Saifuddin Abdullah positif untuk Covid-19

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Dapatkan artikel terkini, Pekerjaan, hadiah percuma, berita hiburan dihantar terus ke peti masuk anda
170000 subscribers are here