The Malaysia Post

Bintang Brazil Ronaldo menunggang basikal menuruni laluan jemaah haji selepas kenaikan pangkat Valladolid

Penyerang Real Madrid dan Brazil yang sudah bersara, Ronaldo menukar kasutnya dengan basikal elektrik ketika dia memulakan perjalanan sejauh hampir 450 km (280 batu) selepas berjanji untuk berbuat demikian jika kelabnya Real Valladolid mendapat promosi ke liga liga teratas Sepanyol.

Ronaldo, yang juga memiliki kelab Brazil Cruzeiro, membeli 51 peratus kepentingan dalam Valladolid pada 2018, dan merupakan presiden kelab Sepanyol itu.

Perjalanan lelaki berusia 45 tahun itu bermula di stadium Jose Zorrilla Valladolid pada hari Ahad dan akan mengikuti jejak Camino de Santiago, yang dilalui oleh ribuan jemaah haji setiap tahun, sebelum berakhir di Santiago de Compostela.

“Ia akan menjadi cantik. Saya tahu bahawa saya akan menderita secara fizikal, tetapi ia akan menjadi pengalaman yang tidak dapat dilupakan,” kata Ronaldo kepada pemberita di stadium Valladolid sebelum berlepas.

Dia akan ditemani oleh pasangannya, serta pasukan “pakar profesional” untuk membantunya dalam perjalanannya.

Baca Lagi | Bintang Brazil Ronaldo menunggang basikal menuruni laluan jemaah haji selepas kenaikan pangkat Valladolid

Perjalanan basikal Ronaldo datang selepas Valladolid menduduki tempat kedua di divisyen dua Sepanyol untuk mendapat promosi kembali ke LaLiga, semusim selepas mereka tersingkir.

“Apabila kami diturunkan, saya tahu kami perlu melakukan banyak kerja untuk kembali ke divisyen pertama,” kata Ronaldo.

“Saya berjanji, kami telah melakukan kerja yang sangat baik, terutamanya pada awal tahun, dengan semua perubahan yang kami lakukan, semua falsafah yang telah kami ubah. — Reuters

Read Previous

Pada hari lahir, Agong menggesa agar kemelut politik dihentikan bagi menghentikan defisit keyakinan dalam negara

Read Next

Presiden Ukraine melawat barisan hadapan ketika pertempuran sedang berlangsung

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.