The Malaysia Post

Bella Jadi ‘Mangsa’ Industri Hiburan Sejak Kecil

Bella Astillah, isteri penyanyi popular Aliff Aziz, telah mendedahkan bahawa dia sering menjadi mangsa dalam industri hiburan sejak kecil lagi. Dalam podcast bersama Hazeman Huzir dan Hanan Mansor, Bella mengaku bahawa dia ingin menjadi lebih tegas dan berani berkata tidak jika masih ada yang cuba mengambil kesempatan terhadap dirinya.

“Sejujurnya, saya pernah orang suruh saya duduk atas peha dia. Masa tu dia cuma cakap ‘duduklah atas paha abang’.

Bella juga mendedahkan bahawa perkara ini sering terjadi kepadanya dan hal ini turut dipersetujui oleh ibunya. Namun, Bella kini sedar bahawa dia tidak boleh membiarkan hal tersebut terus terjadi dan dia ingin menjadi seorang yang lebih kuat dan tegas daripada sebelum ini.

Bella mula terjebak dalam industri hiburan semenjak menjadi penyanyi lagu kanak-kanak. Bella dan Didi, adiknya, pernah mengeluarkan 10 buah album lagu kanak-kanak yang dihasilkan sepenuhnya oleh Awang Astillah Abdullah, bapanya sendiri.

Namun, Bella tidak tahu bahawa penjualan album lagu kanak-kanak ini telah mencapai negara seperti Brunei dan Singapura dan mereka telah mendapat banyak wang yang tidak setimpal dengan apa yang Bella dan adiknya terima. Bella juga mengakui bahawa ayahnya telah banyak bekerja keras untuk semua album ini tetapi tidak mendapat apa yang sepatutnya dia dapat.

Bella mengharapkan agar industri hiburan dapat menjadi tempat yang lebih selamat dan adil untuk semua orang. Dia juga ingin memberi kesedaran kepada orang lain bahawa mereka perlu memperjuangkan hak mereka dan tidak menjadi mangsa dalam industri yang mempunyai banyak cabaran dan rintangan.

Bukan satu-satunya mangsa

Bella Astillah bukanlah satu-satunya mangsa dalam industri hiburan. Banyak orang yang telah menjadi mangsa dalam dunia hiburan tanah air dan di seluruh dunia. Industri ini memang menawarkan peluang dan kejayaan, tetapi terdapat juga risiko yang sangat besar.

Banyak artis muda yang telah terjebak dalam industri hiburan dan telah diambil kesempatan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab. Mereka seringkali dipaksa melakukan sesuatu yang mereka tidak mahu dan terpaksa mengambil risiko yang besar untuk mendapatkan populariti.

Namun, ada juga artis-artis yang berhasil meniti karier dalam industri hiburan tanah air dengan selamat dan berjaya mendapatkan kejayaan tanpa harus mengambil risiko yang besar. Mereka menjadikan industri ini sebagai satu platform untuk menunjukkan bakat mereka dan berusaha untuk terus berkarya dengan cara yang positif dan profesional.

Industri hiburan memang mempunyai cabaran yang besar, tetapi jika dijalankan dengan bijak dan profesional, ia boleh menjadi sumber pendapatan yang baik dan juga platform untuk menghasilkan karya-karya yang kreatif dan bermakna.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

PN Bermimpi Di Siang Hari – Zahid

Read Next

Pasangan Beregu Baharu Masih Perlu Diuji

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.