The Malaysia Post

Bekas Teman Wanita Pemain Bola Sepak Sabah, Rizal Ghazali Ditahan Polis 

KOTA KINABALU – Rizal Ghazali, pemain bola sepak Sabah yang sedang disiasat oleh pihak polis, menghadapi situasi yang semakin rumit dengan penahanan bekas teman wanitanya semalam.

Kenyataan Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu

Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu, ACP Mohd Zaidi Abdullah, memberikan kenyataan mengenai perkembangan terbaru dalam kes ini, mengingatkan orang awam untuk tidak menyebarkan berita palsu melalui media sosial.

Dakwaan Merosakkan Pintu Rumah dan Pertuduhan Tambahan

Polis telah menerima laporan daripada pemain bola sepak Sabah mengenai insiden merosakkan pintu rumah pada Sabtu lalu, yang sedang disiasat di bawah Seksyen 427 Kanun Keseksaan.

Namun, bukan itu saja masalah yang dihadapi oleh Rizal Ghazali. Selain dakwaan bekas teman wanitanya merosakkan pintu rumah, dia juga perlu berhadapan dengan dua pertuduhan di Mahkamah Majistret.

Baca lagi | Harimau Malaya Menang Bergaya Dengan Skor 10-0 Menentang Papua New Guinea

Pertuduhan Pemukulan dan Kerosakan Telefon Bimbit

Pemain Sabah FC ini didakwa dengan pemukulan dan merosakkan telefon bimbit bekas teman wanitanya di sebuah hotel dua minggu yang lalu. Dakwaan ini mempunyai akibat yang serius, kerana ia melibatkan tindakan keganasan dan kerugian kewangan yang besar.

Pernyataan Tidak Bersalah dan Fakta-fakta dalam Kes ini

Rizal Ghazali, yang juga dikenali sebagai Mohd. Rizal, berumur 31 tahun bagaimanapun mengaku tidak bersalah di atas kedua-dua pertuduhan yang dibacakan tersebut di hadapan Majistret Zhafran Rahim Hamzah.

Tetapi fakta-fakta yang muncul dalam kes ini menunjukkan bahawa pemain bola sepak tersebut didakwa dengan sengaja menyebabkan kecederaan kepada Hani Farhana Hasrul Sani, 37 tahun, di sebuah bilik hotel pada pukul 6 pagi pada 7 Jun yang lalu.

Selain itu, Rizal Ghazali juga didakwa merosakkan telefon bimbit milik wanita tersebut, menyebabkan kerugian sebanyak RM4,500.

Kedua-dua pertuduhan ini menunjukkan keseriusan perbuatan yang dituduhkan kepadanya, serta kesan buruk yang dialami oleh mangsa kecederaan dan kerugian kewangan yang dialaminya.

Baca lagi | Harimau Selatan Baham Selangor

Tuntutan akan Siasatan yang Teliti dan Adil

Kini, dengan penahanan bekas teman wanitanya, perkembangan terbaru dalam kes ini semakin memperumit situasi Rizal Ghazali. Diharapkan pihak berkuasa dapat melakukan siasatan yang teliti dan adil untuk mencari kebenaran dan menentukan hukuman yang sesuai jika terbukti bersalah.

Peringatan terhadap Tuduhan dan Penyebaran Berita Palsu

Semua pihak diingatkan agar tidak membuat tuduhan palsu atau menyebarkan berita palsu berkaitan dengan kes ini, untuk memastikan proses keadilan berjalan dengan baik dan tidak tercemar oleh spekulasi yang tidak berdasar.

Read Previous

Anwar Boleh Pecat Menteri Ekonomi – Veteran UMNO, Tan Sri Shahrir Abdul Samad

Read Next

Neymar Minta Maaf Kepada Teman Wanita Kerana Curang 

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.