The Malaysia Post

Aston Martin Racing Asia Mengadakan Acara Pengalaman di Malaysia

Debut i8 Vantage GT4 dalam Siri Super Thailand 2022

Jenama sukan permotoran perlumbaan premium, Aston Martin Racing Asia, baru-baru ini memberi penghormatan kepada penampilan sulung i8 Vantage GT4 dalam Siri Super Thailand 2022, dengan menganjurkan acara di Malaysia.

Bertempat di Litar Antarabangsa Sepang (SIC).

i8 Vantage GT4 menduduki tempat ketiga dalam Kelas Pengeluaran GTC dengan pemandu, Adam Khalid, di belakang tayar di Litar Antarabangsa Chang di Buriram, Bangkok pada akhir Oktober.
Aston Martin i8 Vantage GT4 ialah kereta yang dibina khusus untuk menahan keperluan dan keperluan ekstrem litar lumba.

Ia memberikan prestasi yang lebih baik dengan enjin 4.0 liter V8 yang diperbesarkan dan suspensi yang dinaikkan, menyediakan pakej aerodinamik yang dipertingkatkan.

Adam berkata bahawa dia berterima kasih kepada Aston Martin Racing Asia dan penaja mereka kerana mempercayakannya dengan penghormatan untuk mendorong i8 Vantage GT4 ke hadnya dalam Siri Super Thai 2022.

“Saya bekerja dengan pasukan yang hebat dan berasa bangga dengan peluang untuk membawa pengalaman ini pulang ke Malaysia di mana saya memulakan perjalanan saya dengan sokongan ramai pemandu berpengalaman.

“Saya berharap dapat mencipta sejarah dengan i8 Vantage GT4 pada perlumbaan seterusnya pada Disember,” katanya.

Dengan lebih daripada 20 penamat podium dan kemenangan dalam kerjaya perlumbaannya, Adam telah membuat pendakian yang menakjubkan dalam perlumbaan auto Asia.

Baca Lagi | Kim Jong-un berkata Matlamat Korea Utara adalah untuk Pasukan Nuklear Terkuat Dunia

Baca Lagi | Notis Kesediaan Banjir Dikeluarkan untuk Enam Negeri

Rookie of the Year

Dalam tempoh yang singkat, dia telah pergi daripada memenangi Rookie of the Year; memenangi Festival Laju sebanyak tiga kali dan Kejohanan Endurance Malaysia dua kali.
Pengalamannya kini meningkat apabila dia menolak sempadan dengan i8 Vantage GT4.

Mereka yang menghadiri acara di SIC berpeluang untuk melihat secara dekat dan peribadi dengan i8 Vantage GT4 yang luar biasa melalui perspektif pasukan dan Adam.

Pasukan Asia Aston Martin Racing

Pengetua pasukan Aston Martin Racing Asia Weiron Tan dan Ketua Pegawai Eksekutif EMTREZ Sanjay Pattis di SIC. — Gambar ihsan Aston Martin Racing Asia

Para hadirin terpilih juga menikmati peluang eksklusif, sekali dalam seumur hidup untuk dipandu mengelilingi litar oleh Weiron Tan, Pengetua Pasukan Asia Aston Martin Racing, dalam satu-satunya i8 Vantage GT4.

Disokong oleh usaha R&D, teknologi, sumber dan pengalamannya yang luar biasa, i8 Vantage GT4 bersedia untuk mencatat sejarah dalam baki pusingan Siri Super Thailand 2022.

Tan berkata terdapat masa yang menarik untuk Aston Martin Racing Asia

“Kami sangat gembira kerana rakyat Malaysia yang lain dapat berkongsi keterujaan kami. i8 Vantage GT4 direka untuk menunjukkan ketepatan, kewibawaan dan keseronokan di litar lumba.”

Untuk terus meraikan penampilan sulung penting i8 Vantage GT4 dalam Siri Super Thailand, pemilikan lengkap Aston Martin Vantage GT4 dan pendaftaran percuma dalam Program Pengalaman Latihan Perlumbaan akan diberikan kepada seorang pemenang bertuah, bersama-sama dengan hadiah lain bernilai sehingga AS$1,000,000 ( RM4.48 juta).

Read Previous

Notis Kesediaan Banjir Dikeluarkan untuk Enam Negeri

Read Next

Warga Beijing Berkumpul untuk Perhimpunan Anti-Lockdown Dingin

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.