The Malaysia Post

Anwar Ucap Tahniah kepada Datuk Amizar Abu Adam atas Kemenangan dalam PRK DUN

Kuala Lumpur, 08 Oktober 2023 – Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Anwar Ibrahim, dengan sukacitanya, telah mengucapkan tahniah kepada Datuk Amizar Abu Adam, calon Barisan Nasional (BN), yang telah memenangi Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Pelangai pada hari semalam. Kejayaan luar biasa ini, di mana Datuk Amizar meraih majoriti sebanyak 2,949 undi, merupakan satu peristiwa yang membanggakan dalam dunia politik negara.

Kemenangan yang Membanggakan

Dalam perkongsian beliau menerusi platform Facebook, Datuk Anwar Ibrahim mengakui bahawa kemenangan Datuk Amizar ini adalah satu kesinambungan kepada kecemerlangan yang sebelum ini dicapai oleh Kerajaan Perpaduan. Kemenangan ini juga mencerminkan kejayaan kerjasama erat antara rakan-rakan dalam Kerajaan Perpaduan, yang mampu mengatasi segala bentuk fitnah dan perpecahan perkauman yang cuba diletakkan sebagai penghalang kepada kemajuan negara.

Sokongan kepada Agenda Pembangunan Negara

Datuk Anwar Ibrahim turut menyuarakan harapannya bahawa kemenangan ini akan memberikan dorongan kepada Kerajaan Perpaduan untuk terus menggerakkan agenda pembangunan negara. Ini merupakan satu langkah ke arah kesejahteraan rakyat Malaysia, yang akan dibina atas asas ekonomi Madani yang mantap.

Baca lagi | Pilihan Raya Kecil Pelangai: Calon BN Mahu Meningkatkan Tahap Sosioekonomi Masyarakat Setempat

Penghargaan kepada Pengundi dan Jentera Politik

Selain mengucapkan tahniah kepada Datuk Amizar, Perdana Menteri juga mengambil peluang untuk mengucapkan terima kasih kepada seluruh pengundi yang terus memberi kepercayaan kepada Kerajaan Perpaduan. Pengundi merupakan tiang utama dalam proses demokrasi, dan sokongan mereka amat dihargai.

Penghargaan juga diberikan kepada barisan jentera politik yang telah menjadi tulang belakang kepada kemenangan ini. Tanpa usaha gigih mereka, kemenangan besar ini mungkin tidak akan tercapai.

Keputusan PRK DUN Pelangai

Dalam pilihan raya yang diadakan semalam, Datuk Amizar Abu Adam, yang juga merupakan Ahli Jawatankuasa UMNO Bentong, berjaya meraih 7,324 undi, mengalahkan calon Perikatan Nasional (PN), Kasim Samat, yang hanya mendapat 4,375 undi. Sementara itu, calon Bebas, Haslihelmy DM Zulhasni, hanya berjaya meraih 47 undi, dan ini bermakna wang depositnya juga hilang.

Baca lagi | Kemenangan Calon BN Penting Untuk Kejayaan Parti – Bekas Perdana Menteri Ismail Sabri

Kesimpulan

Kemenangan Datuk Amizar Abu Adam dalam PRK DUN Pelangai adalah satu peristiwa besar yang mencerminkan sokongan rakyat kepada Kerajaan Perpaduan. Ini juga menunjukkan bahawa Malaysia terus bergerak ke arah pembangunan dan kemajuan yang lebih besar. Harapan kita semua adalah agar agenda pembangunan negara akan terus dirancakkan demi kesejahteraan rakyat Malaysia.

Read Previous

10 Kebaikan Minyak Badam Pada Kesihatan Tubuh

Read Next

Negara dengan Kadar Cukai Pendapatan Paling Tinggi di Dunia

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.