The Malaysia Post

Anugerah-anugerah Kelab Golf terbaik Malaysia ParGolf People’s Choice Awards 2020

Walaupun ParGolf People’s Choice Awards tahun ini tidak mempunyai upacara penganugerahan fizikal kerana pandemi Covid-19, pemenang dalam edisi kelima pengundian umum tahunan tentunya tidak kurang layak kerana mereka mewakili yang terbaik di golf Malaysia di mata pemain golf.

Seperti edisi sebelumnya, Anugerah Pilihan Rakyat ParGolf 2020 hanya didasarkan pada suara pemain golf dalam tinjauan dalam talian, yang berlangsung dari 9 Disember 2019 hingga 25 Februari 2020. Terdapat 12 kategori merangkumi segalanya dari reka bentuk padang golf dan syarat untuk F&B dan perkhidmatan pelanggan, dengan tiga kelab teratas dalam setiap kategori memberikan sijil digital dan lencana dalam talian untuk mengiktiraf kejayaan mereka.

“Anugerah Pilihan ParGolf People tentunya merupakan barometer yang bagus untuk pendapat umum kelab golf di Malaysia, kerana ia hanya berdasarkan pengundian dalam talian. Tahniah kami ucapkan kepada semua pemenang anugerah kerana mereka benar-benar mewakili krim golf Malaysia dan sentiasa komited untuk mencari kecemerlangan di semua bidang operasi mereka, “kata penerbit ParGolf, Suzannah Gun Palmer.

Baca Lagi | FAM menafikan Malaysia merancang untuk menarik diri dari kelayakan Piala Dunia

“Kami ingin mengadakan majlis anugerah tradisional kami, yang selalu digandakan sebagai perhimpunan industri golf yang menyeronokkan, tetapi sayangnya tidak dapat melakukannya kerana pandemi Covid-19. Sebagai gantinya, kami telah menghantar e-mel sijil digital dan lencana kepada kelab-kelab yang berjaya dan akan memberikannya sijil sebenar apabila keadaan mengizinkan, ”tambahnya.

Kelab Golf & Desa Kota Permai sekali lagi muncul sebagai pemenang terbesar dengan tujuh anugerah, diikuti oleh TPC Kuala Lumpur dan Tropicana Golf & Country Resort dengan lima bahagian, dan Horizon Hills Golf & Country Club dengan empat.

Pelbagai pemenang anugerah lain adalah Forest City Golf Resort (2), Kelab Golf Palm Garden (2), Templer Park Country Club (2) dan The Els Club Teluk Datai (2). Mendapatkan satu anugerah adalah Dalit Bay Golf & Country Club, Glenmarie Golf & Country Club, Kelab Golf Perkhidmatan Awam, Kelab Rahman Putra Malaysia, Penang Golf Resort, Sabah Golf & Country Club dan Saujana Golf & Country Club.

Read Previous

Parlimen meletup atas “ghost vote” untuk Belanjawan 2021

Read Next

Pengundi Gombak menuntut Azmin Ali atas peranan ‘Sheraton Move’

2 Comments

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.