The Malaysia Post

Anak Najib, Nazifuddin perlu membayar cukai yang belum dibayar kepada Lembaga Hasil Dalam Negeri sebanyak RM37.6 juta

Anak bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, Datuk Mohd Nazifuddin perlu membayar cukai yang belum dibayar sebanyak RM37.6 juta kepada Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN).

Ini berlaku setelah hakim Mahkamah Tinggi Datuk Ahmad Zaidi Ibrahim hari ini membenarkan permohonan LHDN untuk penghakiman ringkasan ke atas Mohd Nazifuddin.

Keputusan ringkas adalah di mana mahkamah memutuskan kes tertentu melalui hujah tanpa mendengar keterangan saksi dalam perbicaraan.

Hakim Ahmad Zaidi memutuskan, antara lain, bahawa LHDN sebagai penggugat telah membuktikan tuntutannya jelas dan jelas sementara defendan (Mohd Nazifuddin) gagal menunjukkan kebajikan dalam pernyataan pembelaannya. LHDN melalui kerajaan Malaysia mengemukakan surat perintah saman terhadap Mohd Nazifuddin, 37, pada 24 Julai tahun lalu, dengan mendakwa bahawa dia masih belum membayar cukai untuk tahun taksiran dari tahun 2011 hingga 2017 seperti yang dinyatakan dalam notis taksiran bertarikh 15 Mac 2019

Read Previous

Berikanlah laluan untuk belia – Tok Mat

Read Next

Pakatan menyokong Anwar semula sebagai calon PM, ‘mandat penuh’ diberikan untuk berunding dengan semua pihak termasuk Shafie

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.