The Malaysia Post

All England: Yew Sin-Ee Yi, Daren ke pusingan kedua

Dua wakil profesional Malaysia — Ong Yew Sin-Teo Ee Yi (beregu lelaki) dan Liew Daren (perseorangan lelaki) — turun dengan betul dalam Kejohanan Badminton Terbuka Seluruh England 2022 untuk mendaftar ke pusingan kedua di Birmingham, England, hari ini .

Pemain pilihan lapan Yew Sin-Ee Yi tidak menghadapi masalah melepasi halangan pembukaan mereka di Arena Utilita apabila menewaskan pasangan tuan rumah, Callum Hemming-Steven Stallwood 21-14, 21-12.

Pemenang pingat gangsa Kejohanan Dunia 2021 akan menentang pemenang acara seluruh Indonesia antara Muhammad Shohibul Fikri-Bagas Maulana dan Pramudya Kusumawardana-Yeremia Erich Yoche Yacob Rambitan dalam pusingan kedua esok.

Hemming, bagaimanapun, akan bertemu semula dengan Yew Sin lewat hari ini. Hemming akan bergandingan dengan Jessica Pugh untuk menentang Yew Sin-Goh Liu Ying dalam pusingan pertama acara beregu campuran.

Daren yang bukan pilihan itu menewaskan pemain Perancis Toma Junior Popov 21-15, 21-19 pada pusingan pertama tetapi berdepan tugas berat seterusnya kerana dia dijadualkan bertemu pilihan keempat Chou Tien Chen dari Taiwan untuk tempat ke pusingan lapan terakhir pada hari Jumaat.

Tien Chen sebelum itu menumpaskan pemain Indonesia Shesar Hiren Rhustavito 21-10, 21-19.

Sementara itu, beberapa pemain Malaysia, termasuk juara penyandang perseorangan lelaki Lee Zii Jia, pemenang pingat gangsa berganda lelaki Tokyo 2020 Aaron Chia-Soh Wooi Yik dan juara Terbuka Jerman 2022 yang baru dinobatkan, Goh Sze Fei-Nur Izzuddin Rumsani, akan membuat persembahan pertama mereka. busur bulat dalam kejohanan badminton tertua di dunia hari ini.

Baca Lagi | All England: Yew Sin-Ee Yi, Daren ke pusingan kedua

Zii Jia, pilihan keenam, akan menentang Kenta Nishimoto dari Jepun; pilihan keempat Aaron-Wooi Yik akan bertanduk dengan pemain Scotland Christopher Grimley-Matthew Grimley; dan Sze Fei-Nur Izzuddin akan menentang pemain China, He Ji Ting-Tan Qiang.

Read Previous

Tok Mat Umno berkata masa untuk parti menjadi dominan untuk membentuk kerajaan yang lebih kuat

Read Next

Masih jauh kembali untuk Manchester United selepas tewas kepada Atletico

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.