The Malaysia Post

Aliff Aziz Didakwa Curang 11 Kali, Termasuk dengan Adik Bella Astillah

Dakwaan mengejutkan Bella Astillah terhadap suaminya, Aliff Aziz, telah menjadi tajuk utama dalam media sosial dan masyarakat. Bella, dengan nama penuhnya Dayang Ara Nabella, mengungkap bahawa suaminya telah melakukan pengkhianatan sebanyak 11 kali, termasuk dengan adiknya sendiri, Erica Astillah.

Pengakuan Bella Astillah

Pada 4 April 2024, Bella memberikan keterangan yang mengejutkan mengenai kecurangan suaminya di mahkamah syariah Wilayah Persekutuan. Dia mengungkapkan betapa dia sanggup mengorbankan hubungan dengan keluarganya demi mempertahankan rumah tangga mereka. Namun, pendedahan ini bukan tanpa kesan emosi baginya. Bella turut menitiskan air mata ketika mendedahkan rahsia keluarga yang disimpan sebaiknya.

Bella merasakan pilihan untuk mendedahkan kecurangan Aliff adalah suatu keperluan, terutamanya setelah dia dan Aliff telah berusaha menjaga hubungan rumah tangga mereka. Namun, keputusan untuk mendedahkan kebenaran ini terpaksa dibuat ketika Aliff tiba-tiba menyatakan hasrat untuk bercerai pada bulan Februari yang lalu.

Baca lagi | Aliff Aziz dan Pelakon Wanita Popular Dicekup Berkhalwat di Sebuah Kondominium Mewah

Keputusan Bella Menjalani Solat Istikharah

Di tengah-tengah kebingungan dan kesedihan, Bella mengambil keputusan untuk melakukan solat istikharah untuk mendapatkan petunjuk dari Allah. Dia merasakan petunjuk itu datang selepas insiden di mana Aliff dan Ruhainies, seorang pelakon, ditangkap kerana kes khalwat oleh Jawi pada bulan Mac. Bella memandang insiden ini sebagai satu isyarat dari Tuhan untuk menjalani kehidupan yang lebih baik tanpa hubungan yang tidak seimbang.

Baca lagi | Bella Astillah Bakal Bercerai dengan Aliff Aziz

Amaran Bella Kepada Ruhainies

Selain daripada mendedahkan kecurangan suaminya, Bella juga memberikan amaran kepada Ruhainies, pelakon yang dikaitkan dengan Aliff. Dia menasihati Ruhainies agar mengambil iktibar daripada pengalaman Bella sendiri. Bella menegaskan bahawa karma akan datang pada setiap individu, dan Ruhainies tidak terkecuali. Bella menitahkan agar Ruhainies mengingati bahawa dia belum pernah mengalami perkahwinan, menjadi seorang isteri, atau seorang ibu, dan pengalaman hidup ini akan menjadi pembelajaran baginya.

Kes Tangkap Khalwat Aliff dan Ruhainies

Kisah kontroversi Bella dan Aliff semakin memanaskan apabila mereka ditangkap oleh Jawi kerana kes khalwat di sebuah kondominium di ibu negara pada 9 Mac yang lalu. Insiden ini menjadi titik tolak bagi Bella untuk mengambil keputusan penting dalam kehidupannya, iaitu untuk memfailkan permohonan cerai terhadap Aliff pada 13 Mac. Kes ini akan dibicarakan semula di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Empat Maut dalam Kemalangan Lombong Arang Batu Vietnam

Read Next

Pengasas KK Mart Mengadap Agong untuk Memohon Maaf Isu Stoking Kalimah Allah

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.