The Malaysia Post

Adakah anda masih boleh menggunakan WhatsApp pada tahun 2023?

Aplikasi Mudah Alih WhatsApp pada tahun 2023

Mulai 1 Januari 2023, aplikasi mudah alih WhatsApp tidak lagi serasi dengan telefon pintar yang menjalankan beberapa versi lama sistem pengendalian iOS dan Android. Namun, jangan risau, kerana hanya terdapat sedikit kemungkinan anda akan terjejas.

Dalam beberapa hari, WhatsApp hanya akan serasi dengan iPhone yang dikuasakan oleh iOS 12, atau mana-mana versi terbaharu lain dan dengan peranti yang menjalankan Android Jelly Bean 4.1 dan lebih baharu. Ini mengecualikan banyak model daripada mengakses apl, seperti iPhone 5 dan 5c, tetapi juga Samsung Galaxy S2 dan S3 mini, untuk menamakan hanya model yang paling popular.

Baca Lagi | Bagaimana Menggunakan Bunyi Komersial Di Tiktok?

Baca Lagi | Manchester United Menandatangani pada ejaan “keras” Baru-baru ini di Old Trafford

iPhone Bimbang

Setakat iPhone, WhatsApp hanya akan disokong oleh peranti yang menjalankan iOS 12 atau lebih baru. Malah, pemilik iPhone 5, atau mana-mana model lain yang dikeluarkan sebelum ini, tidak akan dapat menggunakan aplikasi itu tidak lama lagi.

Bagi telefon pintar yang dikuasakan oleh Android, adalah perlu untuk mempunyai versi yang setara atau lebih baru daripada Android 4.1 untuk dapat terus menggunakan WhatsApp. Dalam kes ini, hanya model yang sangat lama terjejas, semuanya dikeluarkan hampir 10 tahun lalu.

Walau apa pun, walau apa pun telefon pintar anda, jangan lupa untuk mengemas kini sistem pengendaliannya untuk memanfaatkan ciri terkini yang ditawarkan oleh WhatsApp, dan dengan tahap keselamatan yang terbaik.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Manchester United Menandatangani pada ejaan “keras” Baru-baru ini di Old Trafford

Read Next

Rancangan Mudah untuk Dilaksanakan di Kuala Lumpur Mac 2023

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.