The Malaysia Post

Zuraida nafi terbabit dengan akuan sumpah sokong Tun M

Naib Presiden PKR, Zuraida Kamaruddin menegaskan beliau tidak terbabit dengan akuan bersumpah (SD) bagi menyokong Tun Dr Mahathir Mohamad kekal sebagai Perdana Menteri hingga tamat penggal ini.

Zuraida berkata beliau tidak mengetahui tentang kesahihan berita yang mendakwa sebanyak 138 ahli Parlimen pembangkang dan kerajaan termasuk 26 ahli Parlimen daripada PKR menandatangani akaun sumpah berkenaan.

“Saya tidak ada kepastian mengenai kesahihan berita berkenaan. Saya tidak tahu berhubung SD, hanya Allah sahaja yang tahu.

“Apapun, saya tidak terbabit dengan SD. Kalau benda lain banyaklah saya tandatangani, sekejap tadi baru tandatangani plak,” katanya berseloroh selepas merasmikan Pasar Siti Sarah, di sini, hari ini.

Kononnya dilaporkan seramai 138 Ahli Parlimen telah menandatangani SD bagi menyokong supaya Dr Mahathir kekal sebagai perdana menteri sehingga tamat penggal pentadbiran kerajaan semasa.

Ia membabitkan 18 Ahli Parlimen PAS, 26 Ahli Parlimen PKR, sekurang-kurangnya 13 daripada 39 Ahli Parlimen UMNO dan 26 Ahli Parlimen Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU).

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Gajah Pygmy Borneo ditemui mati di Lahad Datu

Read Next

Saham Lynas melonjak 10% selepas laporan lesen diperbaharui

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.