The Malaysia Post

Zii Jia bergabung tenaga dengan syarikat peralatan sukan Taiwan Victor

Lee Zii Jia

Credits: thestar

Seperti yang diduga sebelum ini, pemain perseorangan lelaki nombor satu negara Lee Zii Jia telah bergabung tenaga dengan syarikat peralatan sukan Taiwan, Victor.

Victor dan pemain nombor tujuh dunia Zii Jia mengesahkan kerjasama itu di laman Instagram mereka hari ini tetapi tidak mendedahkan butiran kontrak.

“Selamat datang kembali ke keluarga Victor, @leeziijia. Victor dengan bangganya mengumumkan perjalanan kedua bersama pemain Malaysia itu.

“Kami tidak sabar untuk mencipta lebih banyak kenangan bersama pada tahun-tahun akan datang,” kata Victor.

Sementara itu, Zii Jia yang berusia 23 tahun berkata: “Apa yang sangat mengagumkan saya ialah profesionalisme dan dedikasi Victor. Selain itu, kepercayaan mereka dan menemani (sic) membuatkan saya berasa seperti di rumah sendiri.”

Pada 2015, Persatuan Badminton Malaysia (BAM) menandatangani perjanjian enam tahun bernilai RM60 juta dengan Victor, menamatkan perkongsian 15 tahun dengan jenama Jepun terkenal Yonex. Secara kebetulan, kemasyhuran Zii Jia bermula semasa Victor menjadi penaja BAM.

Bagaimanapun, BAM kembali kepada Yonex dengan menandatangani perjanjian RM55 juta dari 1 April 2021 hingga 31 Mac 2026.

Victor juga kini menaja pemain perseorangan wanita nombor satu dunia Taiwan Tai Tzu Ying, pasangan beregu lelaki nombor dua dunia Mohammad Ahsan-Hendra Setiawan dari Indonesia dan Denmark BA.

Zii Jia, yang menjadi tumpuan awal tahun ini selepas berhenti BAM untuk berdikari, dilaporkan telah menerima tawaran berjuta-juta ringgit daripada jenama peralatan badminton.

Baca Lagi | Zii Jia bergabung tenaga dengan syarikat peralatan sukan Taiwan Victor

Selepas membantu pasukan negara merangkul Kejohanan Berpasukan Badminton Asia 2022 hujung minggu lalu, Zii Jia dijangka memulakan perjalanannya sebagai profesional di Terbuka Jerman dari 8-13 Mac, sebelum mempertahankan gelaran All England dari 16-20 Mac.

Read Previous

Ukraine mahukan keamanan tetapi tidak akan menyerahkan tanahnya kepada Rusia

Read Next

Jangan jadi seperti Perikatan dan BN, kata Guan Eng kepada Muda dan PKR

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Dapatkan artikel terkini, Pekerjaan, hadiah percuma, berita hiburan dihantar terus ke peti masuk anda
170000 subscribers are here