The Malaysia Post

Zahid Hamidi Sanggup Disiasat Terhadap Aduan Politik

Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi, Ketua Umum Parti Barisan Nasional (BN) dan bekas Timbalan Perdana Menteri telah menegaskan bahawa beliau bersedia untuk disiasat susulan laporan polis yang dibuat oleh Ketua Penerangan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Datuk Razali Idris terhadapnya dan terhadap Perdana Menteri Malaysia. Namun, Ahmad Zahid menegaskan bahawa laporan polis tersebut hanyalah aduan politik semata-mata.

Beliau berkata bahawa masalah politik harus diselesaikan secara politik dan aduan polis tidak akan menyelesaikan masalah. Ahmad Zahid menegaskan bahawa aduan tersebut tidak mempunyai asas dan hanya wujud dalam minda mereka yang mengadu.

Razali yakin kerajaan cuba jatuhkan PN

Razali telah membuat laporan polis terhadap Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri berhubung fitnah serta dakwaan ke atas Pengerusi Perikatan Nasional (PN), Tan Sri Muhyiddin Yassin. Beliau mendakwa bahawa Anwar dan Ahmad Zahid serta sekutu mereka cuba menjatuhkan kepemimpinan PN dan Bersatu bagi melumpuhkan kekuatan politik gabungan parti itu bagi menghadapi Pilihan Raya Negeri (PRN) di enam negeri akan datang.

Baca lagi | Aaron Kwok Akan Terbang Ke Malaysia

Menurut Razali, tindakan yang diambil oleh Pakatan Harapan (PH), termasuk membekukan akaun bank Bersatu selain mendakwa dan mengheret kepemimpinan parti berkenaan ke mahkamah, merupakan salah satu cara untuk memastikan kejayaan dalam PRN. Namun, Ahmad Zahid menegaskan bahawa tindakan tersebut tidak akan mempengaruhi BN dan Bersatu dalam menghadapi PRN.

Beliau menjelaskan bahawa BN dan Bersatu akan terus bekerja keras bagi memastikan kejayaan dalam PRN. Selain itu, Ahmad Zahid turut menandatangani Memorandum Kerjasama Transformasi program Pendidikan dan Latihan Teknikal dan Vokasional (TVET) antara Syarikat Berkaitan Berajaan (GLC) dan syarikat swasta bersama kerajaan pada Khamis.

Baca lagi | Nilai Emas Semasa Mengalami Perubahan

Dalam masa yang sama, beliau menyeru semua pihak agar tidak mempermainkan isu-isu politik demi kepentingan peribadi. Ahmad Zahid berharap bahawa semua pihak dapat bekerjasama untuk memastikan kestabilan politik negara dan kejayaan dalam PRN.

Read Previous

Aaron Kwok Akan Terbang Ke Malaysia

Read Next

Ugutan Mati Gara-gara Kontroversi Mentega Terbang

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.