The Malaysia Post

PKR menolak Dr Mahathir tetapi meninggalkan saluran perbincangan terbuka selagi Anwar menjadi calon PM

Majlis kepimpinan pusat PKR (MPP) hari ini menolak cadangan agar Tun Dr Mahathir Mohamad dicalonkan sebagai calon perdana menteri Pakatan Plus, dengan mengatakan bahawa ia akan dipegang oleh presidennya Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Dalam satu kenyataan hari ini yang ditandatangani oleh MPP dan MP mereka, parti itu mengatakan bahawa pihaknya tetap terbuka untuk berbincang dengan semua pihak, termasuk Dr Mahathir, dan komited untuk menyelamatkan Malaysia dan mengembalikan mandat rakyat.

“Namun, parti itu memutuskan untuk tidak mengesahkan cadangan mencalonkan Tun Dr Mahathir sebagai perdana menteri, dan tetap setuju dengan konsensus Pakatan Harapan untuk mencalonkan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai perdana menteri. “Keadilan komited untuk memperkuat Pakatan Harapan (PH), dan akan terus menggerakkan tenaga semua pihak yang mempunyai persefahaman yang sama untuk mengembalikan mandat rakyat dalam waktu dekat,” kata parti itu dalam kenyataan itu, merujuk kepada singkatan resmi PKR .

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Syed Saddiq mengatakan kawalan media pemerintah tidak boleh membutakan orang ramai

Read Next

Pertarungan tiga penjuru dalam pilihan raya kecil Chini

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.