The Malaysia Post

Viral Tiga Beranak Pakai Baju Sekolah

Pasangan suami isteri, Mohd Fadzil Abu Naim dan Nurul Aini Mohd Olwi yang berasal daripada Selangor, telah menunjukkan kasih sayang yang besar terhadap anak mereka, Muhammad Ishraq Aydan, dengan mengenakan seragam sekolah untuk menemani anak mereka ke sekolah.

Bertempat di Sekolah Kebangsaan Taman Bukit Subang, aksi yang tidak biasa ini telah menarik perhatian ramai netizen, sama ada dalam kalangan masyarakat setempat mahupun luar negara, apabila gambar mereka lengkap berpakaian seragam sekolah telah dikongsi dalam media sosial. Gambar tersebut menunjukkan Mohd Fadzil dan Nurul Aini memakai seragam yang serupa dengan anak mereka ketika menghantar Ishraq yang baru berumur 7 tahun ke sekolah pada hari yang sama.

Baca lagi | Eina Azman Menangis Kena Prank Dengan Suami

Menurut Mohd Fadzil, mereka ingin menunjukkan sokongan kepada anak mereka dan juga memperlihatkan rasa bangga mereka terhadap anak yang rajin dan berjaya di sekolah. Tindakan ini juga diharapkan dapat memberikan motivasi kepada Ishraq untuk terus berusaha dan berjaya dalam pendidikan.

Netizen beri komen positif

Ramai netizen turut memberikan komen positif terhadap aksi pasangan ini, dengan memuji keikhlasan dan kasih sayang yang mereka tunjukkan terhadap anak. Ada juga yang menyatakan rasa kagum terhadap pasangan yang sanggup melakukan apa sahaja untuk menyokong perkembangan anak mereka.

Baca lagi | Harimau Selatan Baham Selangor

Ini adalah satu lagi contoh bagaimana kasih sayang dan sokongan keluarga dapat memberikan kesan positif terhadap perkembangan kanak-kanak. Semoga tindakan baik pasangan ini dapat menjadi inspirasi kepada ibu bapa yang lain untuk memberikan sokongan dan kasih sayang yang sama kepada anak-anak mereka.

Menurut kenyataan dari Mohd Fadzil, mereka sebenarnya telah merancang untuk mengenakan seragam sekolah anak mereka pada hari tersebut sebagai tanda sokongan kepada anak mereka yang sedang menghadapi ujian tengah semester. Namun, mereka tidak menjangka bahawa aksinya akan menjadi begitu viral di media sosial.

Read Previous

Eina Azman Menangis Kena Prank Dengan Suami

Read Next

Perlengkapan Sekolah Hangus Dijilat Api

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.