The Malaysia Post

Usahawan kosmetik Malaysia Ahmad Iqbal menyelar media sosial kerana mahu ‘menggantikan’ Justin Bieber dalam konsert akan datang

Ahmad Iqbal Zulkefli

Credits: ytimg

Bekas tunang kosmetik Datuk Seri Vida Ahmad Iqbal Zulkefli diselar pengguna dalam talian kerana ‘mahu menggantikan Justin Bieber’ untuk membuat persembahan di konsertnya pada Oktober akan datang.

Bieber telah mendedahkan pada hari Sabtu bahawa dia telah membatalkan tarikh lawatan kerana pengecutan mendadak Sindrom Ramsay Hunt yang menyebabkan dia lumpuh separa muka.

Sindrom Ramsay Hunt ialah ruam yang menyakitkan yang menyebabkan lumpuh akibat jangkitan saraf di kepala akibat cacar air atau kayap.

Berita mengejut itu membuatkan ramai peminat di seluruh dunia dan di Malaysia terkejut.

Usahawan kosmetik dan penyanyi kontroversi Ahmad Iqbal pantas menawarkan diri.

Bekas pembantu peribadi dan pernah menjadi kekasih kepada Vida yang flamboyan mengambil komen Facebook siaran berita hiburan untuk berkongsi aspirasinya mengambil alih konsert Malaysia Bieber.

“Tak apa, saya boleh gantikan. Lagu apa yang awak nak dengar? Saya tulis laju-laju, tak nak bagi senarai di saat-saat akhir.” tulis Iqbal.

Komen influencer itu mencetuskan respons marah daripada peminat Bieber dan rakyat Malaysia secara amnya kerana rasa yang kurang enak.

“Saya ingin menempah awak untuk majlis panggilan hujan. Tempat saya kering, semua tumbuhan tidak tumbuh. Nyanyian merdu awak boleh menyebabkan ribut petir di sini.”

“Saya takut tiada siapa yang akan datang ke konsert Iqbal.”

“Keyakinan itu penting, tetapi kesedaran diri juga penting.”

Dalam komen susulan, Iqbal berkata dia hanya akan datang jika dibayar lebih tinggi sedikit kerana dia perlu membeli pen untuk menandatangani tandatangan peminatnya.

Iqbal menjadi bahan kontroversi tahun lalu apabila dia mengeluarkan single pertamanya Hujan, kononnya mengenai perpisahannya dengan Vida.

Baca Lagi | Usahawan kosmetik Malaysia Ahmad Iqbal menyelar media sosial kerana mahu ‘menggantikan’ Justin Bieber dalam konsert akan datang

Pasangan itu ditetapkan untuk berkahwin pada Disember tetapi membatalkan rancangan mereka pada Oktober.

Vida telah mengkritik video Iqbal kerana menyebarkan pembohongan tentang dirinya dan cuba meraih simpati daripada orang ramai.

Read Previous

Beijing menguji berjuta-juta, mengasingkan beribu-ribu ke atas kelompok Covid di bar 24 jam

Read Next

Ikon pendidikan Malaysia Arshad Ayub meninggal dunia pada usia 93 tahun, keluarga mengesahkan

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Langgani sekarang untuk mendapatkan artikel kami yang terkini, baru, hangat, dan semasa yang dihantar terus ke emel anda
170000 subscribers are here