The Malaysia Post

Adakah Justin Bieber akan mengekalkan tarikh ‘Jelajah Dunia Keadilan’ Kuala Lumpur pada bulan Oktober?

Adakah Justin Bieber akan mengekalkan janji temunya dengan peminat Malaysia pada 25 Oktober?

Itulah persoalan ramai peminat Malaysia selepas warga Kanada itu membatalkan beberapa rancangan.

Penyanyi pop berusia 28 tahun itu baru-baru ini menyiarkan video tiga minit di Instagram dan mengumumkan bahawa dia telah didiagnosis dengan Sindrom Ramsay Hunt, yang menyebabkan dia lumpuh separa muka, lapor The Hollywood Reporter.

Pemenang anugerah Grammy itu dijangka memulakan jelajah konsertnya mulai 7 Jun tetapi membatalkan pertunjukan di Toronto, Washington DC dan New York, menurut The Guardian.

Malay Mail menghubungi PR Worldwide, penganjur untuk Jelajah Dunia Keadilan Bieber di Kuala Lumpur yang dijadualkan pada 25 Oktober, tetapi diberitahu bahawa syarikat itu tidak mempunyai sebarang komen buat masa ini.

Menurut Pertubuhan Kebangsaan untuk Gangguan Jarang, Sindrom Ramsay Hunt (RHS) adalah gangguan neurologi yang jarang berlaku yang dicirikan oleh kelumpuhan saraf muka dan ruam yang menjejaskan telinga atau mulut.

Menurut Reuters, Charles Nduka, pakar bedah rekonstruktif plastik di Britain telah menyebut bahawa Bieber menunjukkan tanda-tanda pemulihan dalam video Instagram selama tiga minit itu.

“Saya perhatikan dalam video yang dikongsi oleh Encik Bieber bahawa dia nampaknya mempunyai beberapa bukti pemulihan, yang menggalakkan,” kata Nduka.

Baca Lagi | Adakah Justin Bieber akan mengekalkan tarikh ‘Jelajah Dunia Keadilan’ Kuala Lumpur pada bulan Oktober?

Bieber memaklumkan peminat bahawa dia terpaksa membatalkan rancangannya yang akan datang dan mengambil masa untuk pulih.

Walaupun keadaannya teruk, Bieber terus kekal positif dan meyakinkan peminat bahawa dia berharap untuk pulih tidak lama lagi.

Read Previous

Bekas PM berkata Putin ‘tidak boleh’, perang Ukraine boleh bertahan dua tahun

Read Next

Peguam: Arul Kanda ‘gembira’ memberi keterangan terhadap Najib dalam perbicaraan laporan audit 1MDB

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.