The Malaysia Post

Tiada jaminan wakil BN Perak semasa akan diturunkan semula untuk PRU15, kata Saarani

Datuk Seri Saarani Mohamad

Credits: focusmalaysia

Tiada jaminan penyandang Adun Barisan Nasional (BN) Perak akan diturunkan semula pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15), kata Pengerusi BN negeri Datuk Seri. Saarani Mohamad.

Menteri Besar Perak itu berkata ia bergantung kepada keadaan semasa kerana mungkin ada muka baharu yang berpotensi menggantikan calon lama seperti yang dilakukan pada pilihan raya negeri Melaka.

“Kita (BN Perak) sudah mula mendapat nama daripada bahagian.

Pada masa sama, kita perlu membuat kajian daripada pihak berkaitan supaya calon-calon itu boleh menang,” katanya selepas melancarkan jentera pilihan raya BN Parit di sini malam tadi.

Ditanya bilakah masa yang sesuai untuk mengadakan pilihan raya, ADUN Kota Tampan itu berkata adalah lebih baik ia diadakan tahun ini selepas mengambil kira kesiapsiagaan jentera BN di seluruh negeri.

Sementara itu, Ahli Parlimen Parit Datuk Mohd Nizar Zakaria berkata bahagiannya sudah bersedia untuk “pertempuran” pada PRU15 untuk mendapatkan semula mandat pengundi.

Baca Lagi | Tiada jaminan wakil BN Perak semasa akan diturunkan semula untuk PRU15, kata Saarani

“Alhamdulillah, komitmen semua anggota dan jentera parti amat tinggi untuk memastikan kemenangan calon BN bagi parlimen dan dua DUN di dalamnya iaitu Belanja dan Bota pada PRU15,” katanya.

Dewan Undangan Negeri Perak mempunyai 59 Adun dengan 25 daripada BN yang kesemuanya Umno, Bersatu (tujuh), PAS (tiga), DAP (16), Parti Amanah Negara (lima) dan PKR (tiga). — Bernama

Read Previous

Kumpulan PKS menggesa kajian semula yuran RM300 setiap orang untuk skim pembangunan sumber manusia Putrajaya

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Langgani sekarang untuk mendapatkan artikel kami yang terkini, baru, hangat, dan semasa yang dihantar terus ke emel anda
170000 subscribers are here