The Malaysia Post

Teman lelaki Gabby Petito dituduh menggunakan kad banknya; waran tangkap dikeluarkan

Teman lelaki Gabby Petito, yang telah dicari polis selama enam hari berkaitan dengan kematian blogger perjalanan berusia 22 tahun semasa perjalanan darat merentas desa, semalam dituduh menggunakan kad debit banknya.

Waran pencarian dikeluarkan untuk Brian Laundrie, 23, setelah juri besar di Mahkamah Daerah A.S. di Wyoming mendakwa dia atas satu tuduhan menggunakan kad debit bank secara haram. Dia tidak didakwa dalam kematiannya.

“Walaupun waran ini memungkinkan penguatkuasa untuk menangkap Mr. Laundrie, FBI dan rakan kami di seluruh negara terus menyiasat fakta dan keadaan Ms. Pembunuhan Petito, ”kata Ejen Khas FBI Denver, Michael Schneider dalam satu kenyataan bertulis.

“Kami menggesa individu yang mengetahui mengenai Mr. Penglibatan Laundrie dalam perkara ini atau keberadaannya sekarang untuk menghubungi FBI, ”kata Schneider.

Kes itu telah mencengkam orang Amerika sejak Petito dilaporkan hilang oleh ibunya, Nicole Schmidt, pada September. 11. Sepuluh hari sebelumnya Laundrie kembali ke North Port, Florida, tanpa dia dari perjalanan jalan raya selama berbulan-bulan itu.

Mayat Petito ditemui pada hari Ahad berhampiran Perkhemahan Tersebar Spread Creek yang terpencil di Hutan Nasional Bridger-Teton di Wyoming barat. Penyiasat koroner menentukan kematiannya sebagai pembunuhan tetapi belum mendedahkan cara dia dibunuh.

Polis dan penyiasat FBI yang menggunakan penyelam, anjing pelacak dan helikopter telah mencari Laundrie di kawasan gurun Carlton Reserve dekat Pelabuhan Utara sejak hari Jumaat, ketika ibu bapanya memberitahu mereka bahawa dia telah pergi ke sana untuk mendaki tiga hari sebelumnya.

Pasukan carian mengakhiri hari keenam mencari hutan belantara yang dipenuhi buaya ketika kegelapan turun semalam, mengatakan mereka akan meneruskan usaha hari ini.

Baca Lagi | Editor Sarawak Report dituduh melakukan fitnah terhadap Sultanah Terengganu

FBI pada hari Khamis meminta maklumat daripada orang ramai yang mungkin telah menghubungi Laundrie atau Petito di Spread Creek Dispersed Campground antara 27-30 Ogos.

Jenazah Petito dijumpai kurang dari 1.000 kaki (300 m) dari mana, pada petang 27 Ogos, sepasang blogger perjalanan lain menangkap gambar video van Transit putih 2012 pasangan itu yang diparkir di jalan tanah.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Khairy mengatakan varian Delta telah mempengaruhi kekebalan kawanan Covid-19

Read Next

Wenger mengkritik tindak balas ’emosional’ terhadap rancangan Piala Dunia

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.