The Malaysia Post

Taylor Swift memenangi anugerah video MTV teratas, mengumumkan album baharu

Taylor Swift memenangi penghormatan tertinggi di Anugerah Muzik Video tahunan MTV pada hari Ahad untuk versi 10 minit lagu perpisahannya 2012 All Too Well dan membuat pengumuman mengejut mengenai album baharu yang akan datang pada bulan Oktober.

Penyanyi itu mengucapkan terima kasih kepada peminat dari pentas di Pusat Prudential di New Jersey ketika dia menerima penghormatan itu. “All Too Well” adalah salah satu lagu hits lepas Swift yang dirakam semula selepas pertikaian dengan bekas label rekodnya.

“Kami tidak akan dapat membuat filem pendek ini jika bukan kerana anda, peminat,” kata Swift, sebelum mendedahkan bahawa dia akan mengeluarkan album seterusnya pada 21 Okt.

Penyanyi Puerto Rico Bad Bunny dinamakan artis tahun ini dan diberikan patung Moon Person di Stadium Yankee New York, tempat dia bermain konsert di hadapan orang ramai yang habis dijual.

Bekas bintang Disney Channel Dove Cameron, penyanyi lagu hits Breakfast and Boyfriend, dinobatkan sebagai artis baharu terbaik.

“Tahun ini sangat liar,” katanya, dan mendedikasikan anugerahnya “kepada semua kanak-kanak aneh di luar sana.” Pemenang lain termasuk Harry Styles, yang menerima trofi album tahun ini untuk “Harry’s House dan diterima melalui video dari Madison Square Garden yang berdekatan, tempat dia akan membuat persembahan.

Pelakon Johnny Depp, yang telah dijauhi oleh perniagaan hiburan semasa pergaduhan fitnah dengan bekas isteri Amber Heard, muncul seketika sepanjang rancangan itu, wajahnya dimasukkan secara digital di dalam topi keledar seorang angkasawan terapung.

“Saya perlukan kerja itu,” seloroh pelakon itu.

Nicki Minaj diraikan dengan anugerah Video Vanguard untuk kerjaya hitsnya. Penyanyi itu mempersembahkan medley Anaconda, Super Bass dan lagu-lagu lain sebelum memberi penghormatan kepada artis yang memberi inspirasi kepadanya.

“Saya harap Whitney Houston dan Michael Jackson ada di sini,” kata Minaj. “Saya harap orang ramai memahami maksud mereka, apa yang mereka alami (dan) mengambil serius tentang kesihatan mental.” Snoop Dogg dan Eminem mengetuk Daripada D 2 LBC sebagai imej animasi dalam “Otherside,” platform metaverse yang akan datang daripada syarikat NFT dan mata wang kripto Yuga Labs.

Penghibur lain termasuk kumpulan K-pop Blackpink dan ikon global Red Hot Chili Peppers, yang diperkenalkan oleh pelawak Cheech dan Chong.

Lil Nas X dan Jack Harlow memenangi kerjasama terbaik untuk Industry Baby. Pertunjukan dibuka dengan Harlow menyanyi Kelas Pertama, berpakaian sebagai pramugari di dalam pesawat, sebelum memasuki arena untuk menyertai bekas penyanyi Black Eyed Peas Fergie untuk membuat persembahan Glamorous. Lizzo, memakai pakaian merah jambu Barbie dan but tempur, diikuti dengan 2 Be Loved (Am I Ready). Penyanyi bersaiz tambah itu kemudiannya memenangi anugerah untuk About Damn Time dan memberitahu orang ramai dia tidak akan menggunakan pentas untuk “bertepuk tangan” kepada pengkritik.

“Sebab saya menang!” dia berseru.

Read Previous

Griezmann turun dari bangku simpanan untuk memberi kemenangan kepada Atletico di Valencia

Read Next

Kementerian Tenaga Kerja Singapura: Pas kerja lima tahun baharu untuk golongan berpendapatan tinggi, masa lebih singkat untuk mengupah warga asing antara langkah menarik bakat

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.