The Malaysia Post

Syed Saddiq kini menawarkan pelajaran debat untuk mengumpulkan dana untuk membeli tablet untuk pelajar

Syed-Saddiq

Setelah botak untuk mengumpulkan dana untuk membantu golongan kurang mampu di kawasannya tahun lalu, Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Abdul Rahman kini menawarkan pelajaran debat dalam talian untuk mengumpulkan lebih banyak dana untuk membeli tablet.

Dalam catatan menerusi laman Facebooknya hari ini, bekas menteri belia dan sukan itu mengatakan wang yang diperoleh dalam kempen sebelumnya berjumlah RM144,760 hanya membeli 200 komputer riba.

“Kami berjaya mengedarkan lebih daripada 200 komputer riba kepada pelajar. Tetapi dalam norma baru ini, 200 lebih komputer riba tidak mencukupi. “

“Dan alat pembelajaran dalam talian tidak lagi diperlukan oleh pelajar universiti malah pelajar sekolah. Saya sekali lagi dipanggil untuk mengumpulkan wang untuk menyediakan alat untuk pelajar sekolah seperti tablet, ”tulisnya.

Oleh itu, pemenang tiga kali anugerah Penceramah Terbaik Asia Championship Parlimen Debat Asia British (ABP) akan berkongsi pengetahuannya mengenai perbahasan untuk orang ramai.

Baca Lagi | Petronas, Maybank, McDonald’s, KWSP dan Perodua terbaik dalam menangani krisis 2020 di Malaysia

“Apa yang lebih baik daripada memberi melalui pengajaran dan pembelajaran?” dia tanya.

Selain mengikuti kelas, yang berharga RM200 untuk mendaftar, orang ramai juga dapat menaja seorang pelajar untuk mengikuti pelajaran atau membantu pelajar di Muar.

Walaupun tarikh dan waktu untuk acara itu belum ditentukan, Syed Saddiq, yang merupakan salah seorang pengasas Perikatan Demokratik Bersatu Malaysia (Muda), mengatakan bahawa akan “tidak lama lagi”.

Sebelum ini dilaporkan bahawa penggalangan dana #BotakChallenge Syed Saddiq adalah untuk kempen Laptop 1 Keluarga 1, yang dimulakannya pada tahun 2019 dan bertujuan untuk membantu pelajar Muar yang kurang bernasib baik dengan menyediakan komputer riba kepada mereka.

Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, menunaikan sumpah untuk mencukur kepala botak setelah memenuhi sasaran sumbangan kempen sebanyak RM200,000 untuk membeli komputer riba untuk pelajar di kawasan parlimennya.

Sesi mencukur, yang dimulakan oleh ibunya, Sharifah Mahani Syed Abdul Aziz, dilakukan secara langsung di sebuah rancangan televisyen tempatan.

“Bismilahirrahmanirahim (Dengan nama Tuhan, Yang Maha Pemurah, Maha Penyayang) … demi orang,” kata Sharifah Mahani ketika dia mulai mencukur kepala anaknya. Pencukur itu kemudian diambil alih oleh tukang gunting rambut profesional.

Read Previous

Google menutup studio permainan video Stadia

Read Next

Vaksin CoronaVac China selamat, berkesan, halal, kata Pharmaniaga

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Langgani sekarang untuk mendapatkan artikel kami yang terkini, baru, hangat, dan semasa yang dihantar terus ke emel anda
170000 subscribers are here