The Malaysia Post

Syamsul Yusof Failkan Tuntutan Nusyuz

PUTRAJAYA – Pelakon Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin, isteri kepada pengarah Syamsul Yusof, bersedia berjuang terhadap tuntutan nusyuz yang dikatakan bakal difailkan oleh suaminya. Beliau berkata bahawa beliau tidak mengetahui apa-apa mengenai tuntutan tersebut, tetapi sedia untuk mempertahankan nasibnya sebagai seorang isteri.

Puteri Sarah berkata bahawa beliau sedang sibuk dengan jadual penggambaran dan mencari rezeki sendiri. Puteri menyatakan bahawa dia akan membuka mulut selepas tindakan suaminya, Syamsul Yusof, dilakukan petang ini.

Syamsul dikatakan akan memfailkan permohonan nusyuz terhadap Puteri Sarah petang ini. Terdahulu, Syamsul enggan menceraikan isterinya ketika prosiding sebutan kes di Mahkamah Rendah Syariah baru-baru ini.

Baca lagi | Penubuhan 10 Jawatankuasa Pilihan Khas Baharu Diluluskana

Syamsul dan Puteri Sarah berkahwin pada Mac 2014 dan mempunyai dua orang anak. Kemelut dalam rumah tangga mereka mula menjadi perhatian awam empat tahun lalu, tetapi Syamsul tidak pernah mengeluarkan kenyataan mengenainya sehingga baru-baru ini. Pada Januari, Syamsul mengakui bahawa dia telah menikahi seorang wanita di Thailand bernama Ira Kazar.

Nusyuz tanda masalah makin serius

Kisah rumah tangga Puteri Sarah dan Syamsul Yusof yang menjadi perhatian awam selama ini telah menimbulkan pelbagai spekulasi di kalangan peminat mereka. Namun, perkara sebenarnya masih belum jelas dan hanya mereka yang terlibat sahaja yang mengetahui hakikatnya.

Tuntutan nusyuz yang difailkan oleh Syamsul Yusof terhadap isterinya ini menunjukkan bahawa masalah rumah tangga mereka semakin serius. Walau bagaimanapun, ini adalah perkara peribadi dan tidak ada sebab untuk menjurus kepada spekulasi atau mengaitkan isu ini dengan pekerjaan dan karya seni mereka.

Baca lagi | Pekerja Pelita Tercedera, Dua Sahabat Disiasat Polis

Dalam hal ini, netizen sebagai orang awam, harus menghormati privasi dan hak peribadi individu. Isu ini tidak seharusnyha dibesar-besarkan atau membuat sebarang spekulasi mengenai perkara yang tidak diketahui. Setiap individu mempunyai masalah dan cabaran dalam kehidupannya masing-masing.

Namun, para peminat dua selebriti tersebut berharap agar isu ini dapat diselesaikan dengan baik dan pasangan ini dapat menemui jalan penyelesaian yang terbaik bagi rumah tangga mereka. Semoga mereka dapat menghadapi cabaran ini dengan sabar dan tabah serta mendapat kebahagiaan yang kekal dalam hidup mereka.

Read Previous

Penubuhan 10 Jawatankuasa Pilihan Khas Baharu Diluluskan

Read Next

Pilihan Raya Umum Thailand Segera Dimulai

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.