The Malaysia Post

Syamsul Nafi Pernah Pukul Puteri Sarah

Syamsul Yusof hanya menggelengkan kepala ‘menidakkan’ apabila ditanya sama ada apa yang dinyatakan oleh Puteri Sarah di mahkamah bahawa dia pernah memukulnya tiga tahun yang lalu adalah benar. Pengarah dan pelakon berusia 38 tahun itu juga ditemui wartawan di luar mahkamah di mana prosiding permohonan cerai Puteri Sarah berlangsung.


Pengarah Mat Kilau tiba di Mahkamah Bawah Syariah di Kuala Lumpur pada hari ini, Selasa (7 Mac) sekitar jam 9 pagi untuk menghadiri sebutan pertama permohonan cerai Puteri Sarah, bersama peguamnya Rushdan Sujak dan pengawalnya. Berpakaian serba hitam, bertopeng dan memakai cermin mata gelap, Syamsul kelihatan tenang ketika memasuki premis mahkamah.

Baca lagi | Idea Cawangan Parti Politik dalam Kampus Ditentang Hebat


Semasa prosiding di hadapan Hakim Syarie Akmalludin Ilyas, Syamsul menyatakan melalui peguamnya bahawa dia enggan bercerai dengan isteri pertamanya, Puteri Sarah. Puteri Sarah yang berusia 37 tahun mengemukakan permohonan cerai pada 16 Januari, mengikut Seksyen 47 Akta Undang-Undang Keluarga Islam (Wilayah Persekutuan) 1984.

Isteri kedua punca Puteri Sarah nekad


Permohonan cerainya tersebut telah dibuat 10 hari selepas Syamsul mengumumkan di Instagram bahawa dia telah berkahwin dengan Ira Kazar sebagai isteri keduanya. Sejak itu, Puteri Sarah beberapa kali menggunakan Instagram untuk menunjukkan ketidakpuasan hatinya berkahwin dengan Syamsul.

Walaupun mengakui bahawa Syamsul adalah bapa yang baik kepada dua orang anak mereka, Puteri Sarah mendakwa bahawa Syamsul tidak menjadi suami yang baik untuknya.


Minggu lalu, dia berkongsi bahawa dia ingin agar prosiding cerai yang dijalankan dapat membebaskannya daripada situasi tersebut agar dia dapat melangkah ke hadapan. Dia berharap mahkamah akan memutuskan dalam mendukungnya.

Diarah rujuk JPK


Walau bagaimanapun, hasilnya adalah hakim memerintahkan kedua-dua pihak untuk menamakan jawatankuasa perundingan (JPK) dalam kes cerai mereka, yang mana akan dikawal selia oleh Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan ( JAWI ) sendiri.

Baca lagi | Pelancaran roket H3 JAXA gagal lagi

Sementara itu, Syamsul setelah membuat dua rayuan di media sosial supaya isu perkahwinannya dijaga dari pandangan orang ramai memutuskan untuk tidak berkomentar mengenai perkara tersebut. Sebaliknya, dia memilih untuk memberikan kemaskini mengenai filem yang sedang dihasilkannya, bertajuk The Original Gangster, dan terkadang berkongsi video anak-anaknya.

Read Previous

Idea Cawangan Parti Politik dalam Kampus Ditentang Hebat

Read Next

Viral: Pemuda PAS Minta Polis Siasat Pengguna Twitter Hina HIMPIT

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.